prachtige stedentrip Sevilla

Sevilla

Geniet van de prachtige stad Sevilla

Wie droomt er nu niet van om aan het eind van de zomer nog even te genieten van dat heerlijke vakantiegevoel? Nog even heerlijk wegdromen in een prachtige stad, ver buiten Nederland en even niets aan je hoofd. Wie daar naar op zoek is, is toe aan een fijne stedentrip. Landen als Spanje zitten vol met prachtige steden die jij in een paar dagen kunt verkennen. Op die manier kun je op een leuke manier een nieuw plekje Europa ontdekken én dat vakantiegevoel nog met een paar dagen verlengen. Het kiezen van een stad en het regelen van de hele trip kan een lastige klus zijn. Gelukkig zijn er anderen die dit perfect voor je kunnen regelen. Een voorbeeld daarvan is Stedentrips.nl. Zij selecteren leuke bestemmingen, regelen je vlucht van A tot Z en gaan persoonlijk op zoek naar een hotel dat goed bij jouw wensen. Dit kunnen zij ook doen voor een stedentrip naar Sevilla. Deze stad in het zuiden van Spanje zit vol met bezienswaardigheden, en kent een groot deel van het jaar een aangenaam klimaat. Perfect voor een stedentrip dus.
prachtige stedentrip Sevilla

Santa Cruz

Één van de mooiste wijken van Sevilla is Santa Cruz. Het is een hele bekende en toeristische wijk, waar je onder andere de kathedraal van Sevilla tegenkomt. Ook de Giralda klokkentoren ligt in deze wijk en is de moeite waard om te bezoeken. Als je in deze wijk zie je dat veel huizen en andere gebouwen zijn gebouwd in de typisch Andalusische bouwstijl. Als je even alle mooie indrukken wil verwerken, kies je hier voor één van de vele gezellige terrassen om af te koelen met een koud drankje.

Plaza de Espana

De stad Sevilla heeft verschillende pleinen, maar het Plaza de Espana is één van de meest indrukwekkende. Het plein is gebouwd in de vorm van een halve cirkel en heet in het midden een grote fontein. Aan de rand van dit plein vind je allerlei indrukwekkende gebouwen die allemaal een bepaalde historische waarde hebben. Het plein heeft zowel een historische als gezellige uitstraling. Dit mooie plein is ook gebruikt als decor in verschillende films, dus het kan zijn dat je na deze stedentrip het plein nog eens op tv tegenkomt. Het plein ligt een stukje buiten het centrum van de stad maar is met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Real Alcazar

Het Real Alcazar is het Koninklijke paleis van de stad. Het is in het jaar 1364 gebouwd door koning Pedro I. Vandaag de dag wordt de bovenste verdieping van het paleis nog steeds gebruikt door de koninklijke familie. Als toerist heb je de kans om het paleis van binnen te bekijken. Ga je een stedentrip boeken naar Sevilla, reserveer dan zeker ook wat tijd om dit mooie paleis te bekijken. Wil je optimaal kunnen genieten van dit prachtige paleis, dan is het aan te raden om vroeg op de dag te komen, om de grote drukte voor te zijn.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking