Constanta is gelegen bij de Zwarte Zee in Roemenië. Het is een belangrijke havenstad in de stad. Het is de oudst bewoonde stad van het land en vanwege haar goede ligging trekken er jaarlijks veel toeristen naar de stad. Veel toeristen zien de plaats ook als ‘doorreisplaats’ om verder te reizen naar Centraal-Azië of Europa. Tijdens je vakantie naar de stad kun je bovendien ook voldoende bezienswaardigheden bekijken.

Klimaat

De stad kent een mediterraan klimaat met redelijke winters en vrij warme zomers. Als je in het voor- of najaar naar de stad reist, moet je rekening houden met wisselvallig weer. Het kan prima voorkomen dat het de ene dag 20 graden Celsius is en de andere dag slechts 6 graden Celsius. Houd daar dan ook rekening mee met je bagage. In de zomermaanden is het vaak aangenaam warm zo tussen de 22 en 30 graden Celsius. Omdat de stad aan zee gelegen is, zorgt het zeewater voor een verkoelende temperatuur.

Bezienswaardigheden in Constanta

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het Nationaal Historisch en Archeologisch Museum, Aqua Magi en de haven van de stad.

Nationaal Historisch en Archeologisch Museum

Het Nationaal Historisch en Archeologisch Museum is een belangrijk museum in Roemenië. In het museum vind je diverse oude stukken die werden gevonden tijdens de opgravingen. De Glykon-slang is een van de bekendste voorwerpen van het museum. Dit onderwerp heeft de staart van de leeuw, het lichaam van de slang, de haren van een mens en tot slot de kop van een antilope. Het beeldwerk is erg indrukwekkend en een echte toeristentrekpleister.

De haven

De haven is ontzettend belangrijk voor de stad. Vanaf de haven vertrekken immers veel boten naar omringende landen voor de handel. Wat de haven ook leuk maakt voor toeristen is de Genuaanse toren. Deze beroemde vuurtoren is een echte eye-catcher. Ook heeft de haven een van de grootste zeepoorten ter wereld. De haven staat qua grootte op nummer acht ter wereld en is daarmee echt groot.

Aqua Magi

Aqua Magi is gelegen in de omgeving van Constanta. Het is vooral leuk voor kinderen. Er zijn vele glijbanen en zwembaden waar je kunt relaxen. Ook zijn er verschillende restaurants waar je lekker kunt eten. Af en toe worden er ook nachtfestivals georganiseerd. Mocht dat zo zijn op het moment dat jij de stad bezoekt, is het zeker een aanrader om hier heen te gaan. Het waterpark wordt dan volledig verlicht en dat ziet er gewoonweg prachtig uit. Je kunt zowel in het park lopen als jezelf vervoeren met de kabelbaan. Laatstgenoemde is ook leuk, want je hebt dan een prachtig uitzicht.

Vervoer

De stad heeft een relatief klein centrum en daarmee is alles prima te voet bereikbaar. Als je net buiten het centrum wilt reizen, kun je het beste gebruikmaken van het openbaar vervoer. Een ritje kost slechts 50 eurocent en de kaartjes kun je gewoon kopen bij iedere halte. Als alternatief kun je ook met de taxi reizen. De taxi’s zijn voor Nederlandse begrippen ook spotgoedkoop. Laat de taxichauffeurs wel op de meter rijden, anders ben je over het algemeen veel meer geld kwijt.