Bordeaux is een historische stad in het westen van Frankrijk. De stad is gelegen in het wereldberoemde wijngebied en beschikt over een groot aantal bijzonde bezienswaardigheden. Zo telt de stad ruim 300 historische gebouwen. Bovendien zijn grote delen van de stad niet toegankelijk voor auto’s en zijn er genoeg mogelijkheden om een rustige wandeling te maken door deze prachtige stad. De mooiste plekken hebben we voor je uitgezocht!

Port de la Luna

Vakantie BordeauxVroeger was ‘Port de la Luna’ de naam voor de haven van Bordeaux, maar tegenwoordig wordt deze benaming gebruikt om het historische centrum van Bordeaux aan te duiden. Veel historische gebouwen zijn terug te vinden in dit gedeelte van de stad. Dankzij de groeiende welvaart in de 18e eeuw is er veel luxe aanwezig. Zeker leuk om even te bezoeken!

Place de la Bourse

Waar de welvaart in van de 18e eeuw al terug te vinden is in meerdere gedeeltes van de stad, is dit zeker het geval bij de ‘Place de la Bourse’. Aan dit plein vind je onder andere de prachtige fontein Fontaine des Trois Graces en het Nationaal museum van de douane. Bovendien is het meteen een mooie plek om te overnachten, want een zeer luxe hotel is ook gelegen aan dit prachtige plein.

Citadel van Blaye: Een beroemd fort

In verschillende plaatsen in Frankrijk zijn bekende forten terug te vinden, denk bijvoorbeeld aan Marseille, waar een fort op een klein eiland is gebouwd. Ook in Bordeaux is er een fort terug te vinden: Het Citadel van Blaye. Dit fort werd in de 17e eeuw gebouwd en had eigenlijk maar één doel: De stad verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. Om de gevaren nog meer te beperken werd er besloten om nog 2 forten bij te bouwen. Dagelijks worden verschillende rondleidingen gegeven door deze forten en het is daarom ook echt het bezoeken waard.

Genieten op het plein Quartier St. Pierre

Deze wijk – gelegen in het centrum – bevat een aantal prachtige pleinen. Onder andere het eerder genoemde ‘Place de la Bourse’ is gelegen in deze wijk. In deze wijk worden ook markten gehouden en zijn er verschillende terrassen, restaurants en café’s terug te vinden. Ideaal om even te relaxen en bij te komen van de dag. Je kunt in deze wijk zeker ook een vakantiehuis met jacuzzi huren zodat je kunt relaxen in een super ontspannen accommodatie.

Conclusie: Een vakantie aan Bordeaux is zeker de moeite waard

Bordeaux is zoals gezegd een historische stad, die in de 18e eeuw te maken had met een groeiende welvaart. De gebouwen geven de stad daarom ook een speciaal aanzicht en alleen daarom is de stad al zeker het bezoeken waard. Bordeaux is gelegen in het beroemde wijngebied, waardoor eten en drinken van hoog niveau zijn. Er zijn verschillende bezienswaardigheden terug te vinden en vooral de luxe uitstraling van de stad is genieten. Prima voor een paar dagen of een week vakantie!