Madrid is op dit moment de grootste stad van Spanje. De stad is ideaal om een vakantie naar te boeken of een paar dagen heerlijk van te genieten. Met een enorm aantal prachtige bezienswaardigheden, winkels musea en nog veel meer is er meer dan genoeg keuze. Wij hebben de leukste en mooiste plekken voor je verzameld!

Meer dan zomaar een hoofdstad

Vakantie MadridMadrid is meer dan zomaar een normale hoofdstad, het is het economisch, politiek en zakelijk hart van Spanje. Dit is ook te merken in de enorme verkeerschoas als je de stad bezoekt. Het leven in Madrid gaat vaak een stuk sneller en is meer op de zakelijke kant gericht. Toch is het voor toeristen zeker geen overvolle stad, waar je bijna niet meer kan lopen door de grote aantallen mensen. Op veel verschillende plekken in de stad is het namelijk helemaal niet zo druk, waardoor je al snel het gevoel krijgt dat je in een middelgrote stad loopt in plaats van in een metropool. De sfeer is op veel toeristische plekken juist heel relaxed.

Een paleis, verschillende musea, een prachtig voetbalstadion en nog veel meer

Palacio Real is het koninklijk paleis van Madrid. Het paleis is het werkpaleis van de koning en beschikt over maar liefst 3418 kamers! Het is daarmee ook – na het Franse Versailles – het grootste koninklijk paleis in Europa. In het paleis is nog steeds veel pracht en praal terug te vinden van de vorige eeuwen. Een indrukwekkend paleis om te bezoeken dus.

Een grote stad zonder verschillende musea kan natuurlijk niet en ook in Madrid ontbreken ze zeker niet. Museo del Prado is één van de grootste kunstmusea ter wereld. Met een enorm aantal tekeningen, munten, schilderijen en andere vormen van kunst kijk je hier je ogen uit. Nagenoeg alle grote namen uit de kunstwereld komen voorbij in dit prachtige museum.

Voor de voetbalfans is er ook genoeg te beleven in Madrid. Madrid is natuurlijk de stad van de grote club Real Madrid en daar hoort ook een passend stadion bij. Real Madrid beschikt over één van de grootste stadions in Europa en dat is zeker het bezoeken waard. Grote sterren als Cristiano Ronaldo, David Beckham, Zidane, van Nistelrooy en nog veel meer schitterden in dit imposante stadion. Het is mogelijk om een stadiontour te volgen en alles even goed te bekijken. Ook is het mogelijk om het Real Madrid museum te bezoeken. Het is wel een aanrader om de kaarten al van te voren te kopen, gezien de drukte bij de kassa’s.

Struinen over de enorme markt: Markt Rastro

Elke zondag is er in de wijk El Rastro een markt. De markt is erg uitgebreid en bestaat uit een hoofdweg en verschillende zijwegen waar de markt doorloopt. In de hoofdstraat is voornamelijk kleding te koop, maar in de zijstraten kunnen er andere bijzondere producten worden gevonden. Denk bijvoorbeeld aan: Meubels, kunst, antiek, boeken en nog veel meer. Tijdens het bezoeken van de markt zijn er meer dan genoeg bars en terrassen te vinden om even bij te komen van het struinen over de markt.