De Costa del Sol is één van de meest populaire plekken als we het over zonvakanties hebben. De steden zijn prachtig, er zijn genoeg plekken om te bezoeken en het weer is nagenoeg altijd perfect. Aangezien je natuurlijk niet alles in één keer kunt bezoeken, hebben we de beste plekken voor je uitgezocht!

Een bezoek brengen aan Málaga

Costa del SolMálaga is de op één na grootste stad in Andalusië en ligt op zo’n 100 kilometer van de Straat van Gibraltar. De stad is groot en imposant en heeft daarom ook genoeg te bieden. In Málaga vind je namelijk meer dan genoeg musea, parken, winkels en historische gebouwen. Ook het Arabische fort ‘Alcazaba’ is zeker een aanrader om te bezoeken.

De stad is gelegen aan de kustlijn en geeft je dus meteen de mogelijkheid om te genieten op het strand. In het geval van een vliegvakantie is de kans groot dat je op Málaga landt. Een ideale mogelijkheid om de stad meteen te bezoeken dus!

Marbella: Luxe, luxe en nog meer luxe

Marbella wordt nog steeds gezien als één van de meest chique plaatsen in de Costa del Sol. De stad geeft veel luxe en daar komen dan ook in de meeste gevallen veel welgestelde mensen op af. Met een groot assortiment aan luxe winkels en elegante restaurants is de stad echt geschikt voor iedereen die van luxe en comfort houdt. Een balletje slaan op de golfbaan is ook zeker mogelijk op één van de vele golfbanen.

Naast de aanwezige luxe is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te genieten op het strand. Net als de meeste plaatsen gelegen in de Costa del Sol, is ook Marbella uitgerust met een heerlijk strand. Genieten op het strand kan natuurlijk ook in alle luxe, gezien de vele restaurantjes en strandtentjes die aanwezig zijn.

Een bezoek brengen aan Gibraltar

Hoewel Gibraltar zelf natuurlijk niet onderdeel uit maakt van de Costa del Sol, ligt het wel in de buurt. Door een uur/anderhalf uur te rijden vanaf Marbella kom je al in het mini staatje terecht. Gibraltar ziet zichzelf als onafhankelijk en dat is ook te merken. Officieel is Gibraltar Brits en er wordt daarom ook betaald met ponden.

Gibraltar bevat een aantal prachtige bezienswaardigheden. Zo is het vliegveld al een bezienswaardigheid op zich: De landingsbaan loopt namelijk dwars door de openbare weg heen. Vliegtuigen zien landen en opstijgen kan dus van vrij dichtbij. De Rots van Gibraltar is echt een plek opzich. Met apen, smalle wegen en een prachtig uitzicht is dit zeker een plek die je moet bezoeken als je in Gibraltar bent. De berberapen lopen gewoon in het wild en zijn – onder begeleiding van een gids – gewoon aan te raken en op je schouder te nemen, een leuke ervaring om mee te maken!

Gibraltar is door zijn beperkte omvang goed te bezoeken in één dag en het zeker leuk om een keer mee te maken hoe een onafhankelijke samenleving te werk gaat!