Lyon is qua inwonersaantal de derde stad in Frankrijk en stond vroeger bij de Romeinen bekend als één van de belangrijkste steden. Delen van de stad zijn nog steeds zo ingericht als in deze tijd, maar ook heeft Lyon plaats vrij gemaakt voor moderne architectuur. De stad is hiermee erg divers en brengt een aantal mooie plekken met zich mee. De leukste en populairste plekken hebben we voor je op een rij gezet.

De Notre-Dame de Fourviere

Vakantie LyonDeze chique naam doet precies vermoeden wat deze basiliek te bieden heeft: Een chique en indrukwekkend gebouw. De basiliek werd rond 1880 gebouwd en heeft sinds deze tijd een plek veroverd in het historische gedeelte van de stad. Van buiten, maar ook van binnen is aan alles gedacht en zeker niet bespaard. Zo zijn er vele gouden details terug te vinden en is er ook prachtig gebruik gemaakt van mozaïek. Bovendien is er in de basiliek zelf ook een kunstmuseam aanwezig, waarin verschillende kunsstukken zijn terug te vinden.

Een bezoek brengen aan het Antiek theater van Lugdunum

Misschien niet een erg uitnodigde naam, maar het Antiek theater van Lugdunum is zeker een speciale plek om te bezoeken. Het theater werd namelijk al in de 15e eeuw voor Christus gebouwd en is heeft daarmee de naam ‘antiek’ zeker verdient. Waar het theater vroeger plaats had voor maar liefst elfduizend toeschouwers, werd dit later verlaagt naar drieduizend toeschouwers. Zeker vanwege de rijke geschiedenis is dit wel een plek die je even moet bezoeken als je in Lyon bent!

Winkelen, bezienswaardigheden en nog veel meer op de Place Bellecour

De Place Bellecour is de ideale plek om je route door Lyon te beginnen. Dit prachtige plein bevat een groot aantal mooie winkels en is gelegen aan verschillende straten die je door de hele stad heen brengen. Op het midden van het plein is ook het standbeeld van Lodewijk XIV aanwezig. Mocht je dit niet zo interessant vinden dan zijn er gelukkig voldoende winkels om dit probleem op te lossen. Bekende winkelstraten bevinden zich aan het plein en iedereen die van shoppen houdt mag dit zeker niet overslaan.

Parc de la Tete d’Or

Dit prachtige park zorgt ervoor dat je even rustig kan bijkomen van de dag. Relaxen is hier goed mogelijk, maar ook voor sportievelingen is er genoeg te beleven. Zo is er een wielerbaan aanwezig en heb je de mogelijk om te gaan wandelen, hardlopen, midgetgolfen of een andere sport te beoefenen. Zeker een plek waar je even lekker tot rust kunt komen of kan genieten van verschillende sporten dus.

Conclusie Lyon: Geen Parijs, maar zeker leuk om te bezoeken

Parijs zal in Frankrijk waarschijnlijk altijd wel de nummer 1 blijven als het gaat om populairste steden, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten in Lyon. Met een aantal speciale bezienswaardigheden, een unieke mix van historische en moderne gedeeltes en een prachtig park om in te relaxen en te sporten, is er zeker genoeg te beleven. Een vakantie van 2 of 3 weken naar deze stad is misschien net te lang, maar voor een aantal dagen is het zeker genieten in Lyon.