Parijs is niet alleen de hoofdstad van Frankrijk, maar behoort ook tot één van de meest populaire steden in Europa. Jaarlijks komen er miljoenen toeristen de stad bezoeken en dat is natuurlijk niet voor niets. Parijs heeft een rijke geschiedenis, barst van de cultuur en biedt een groot aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden aan. De mooiste en leukste plekken hebben we voor je uitgezocht!

Een bezoek brengen aan de Eifeltoren

Logisch en ook vrij voorspelbaar, maar een bezoek brengen aan de Eifeltoren is een absolute aanrader. Vele toeristen komen elk jaar speciaal naar Parijs om de Eifeltoren te bezoeken en dat heeft er voor gezorgd dat de Eifeltoren misschien wel de populairste en meest bekende plek in Parijs is geworden. Het indrukwekkende bouwwerk straalt kracht en een speciale sfeer uit. Het is daarom ook niet voor niets dat er elke dag veel verliefde stelletjes staan te stralen op de Eifeltoren. Met de lift is het bovendien mogelijk om naar boven te gaan. Je krijgt hier meteen een prachtig uitzicht over de enorme stad. Echt een aanrader om te bezoeken dus!

De Arc de Triomphe

Ook de Arc de Triomphe komt natuurlijk bekend voor. Deze prachtige triomfboog aan het einde van de Champs-Élysées is ook vrij bijzonder als je er naast staat. Vooral van bovenaf ziet het geheel er indrukwekkend uit. Er komen namelijk maar liefst 12 straten uit bij de Arc de Triomphe. Je hoeft hier zeker niet veel tijd voor uit te trekken, aangezien er geen wachtrijen staan. Maar als je in Parijs bent is het zeker een ‘must see’.

Één van de populairste musea in de wereld: Het Louvre

Jaarlijks trekt het Louvre maar liefst 6 tot 8 miljoen bezoekers en dat is ook niet heel vreemd als je kijkt naar wat het museum allemaal te bieden heeft. Het museum beschikt over ongeveer 35.000 bijzondere kunststukken. Onder andere de Mona Lisa en de Venus van Milo zijn terug te vinden in dit populaire museum. Zelfs voor mensen die niet van musea houden, is dit toch een speciale ervaring om mee te maken. Het museum kan je overigens niet missen, aangezien de piramide midden in hartje Parijs ligt.

De bekende kathedraal Notre Dame

De naam zegt je misschien niets, maar de Notre Dame is toch echt één van de bekendste kathedralen in Parijs. De Notre Dame wordt dagelijks bezocht door honderden toeristen is gelegen op een klein eilandje in het centrum van Parijs. De entree is gratis en deze indrukwekkende kathedraal is zeker even het bezoeken waard.

Conclusie vakantie in Parijs: Teveel om op te noemen

Parijs heeft enorm veel te bieden. Wat we hierboven hebben beschreven is slechts een klein deel van wat je allemaal kan bezoeken in deze wereldstad. De Eifeltoren, de Notre Dame en Het Louvre: Allemaal plekken die een speciale ervaring met zich mee brengen. Breng je een bezoek aan Parijs dan zijn dit de belangrijkste plekken die je kan vinden. Dat neemt niet weg dat er nog tientallen, misschien wel honderden andere plekken te vinden zijn die het bezoeken waard zijn!