Rome is met ruim 2,8 miljoen inwoners niet alleen de hoofdstad, maar ook meteen de grootste stad van Italië. De stad barst van de culture plekken en gebouwen en is ideaal voor een lange vakantie of een paar dagen genieten. De beste en leuke plekken hebben we voor je uitgezocht!

Het Colosseum, een plek die je niet mag missen

Vakantie RomeWie Rome bezoekt, moet zeker een bezoek brengen aan het prachtige Colosseum. Het Colosseum is eigenlijk een Flavisch Amfitheater, omdat het gebouwd werd door Flavische keizers. In eerste instantie werd het Coloseum gebouwd voor spelen die werden gefinancierd door de keizer. Later zijn er – door er miljoenen liters water in te laten lopen – ook nog zeeslagen in georganiseerd. Het Coloseum is inmiddels beschadigd geraakt, maar staat nog steeds overeind. Het Coloseum behoort daarom ook tot één van de zeven wereldwonderen en trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Zeker het bezoeken waard dus!

Een bezoek brengen aan de Trevifontein

De wonderschone Trevifontein is gelegen aan het Piazza di Trevi. De fontein is tegen de achterkant van het Palazzo Poli (paleis) gebouwd, wat een unieke sfeer geeft. Wie denkt dat dit een kleine fontein is, heeft het mis: De fontein is maar liefst 26 meter hoog en 22 meter breed. Een norm bouwerk dus! De fontein is kortgeleden flink gerenoveerd en ziet er weer helemaal goed uit. Ben je in Rome, dan is een bliksembezoek brengen aan deze prachtige fontein zeker de moeite waard.

Geen cultuur, maar gewoon lekker winkelen? Ook dat is mogelijk!

Niet iedereen komt natuurlijk voor de cultuur en zelfs de mensen die wel voor de cultuur komen, hebben soms behoefte aan wat afwisseling. Winkelen in Rome is daarvoor een ideale oplossing. De meest dure, luxe en bekende winkelstraat van Rome is de Via Condotti. De winkelstraat is niet enorm lang, maar is wel erg sfeervol en mooi. Aan de Via Condotti ligt het plein Piazza di Spagna, waar het altijd gezellig druk is.

Op de zogenaamde ‘Spaanse trappen’ kan genoten worden van het vaak mooie weer in de stad en ook hier is een beroemde fontein aanwezig. Wie wat verder doorloopt komt in verschillende winkelstraten terecht, met ieder hun eigen sfeer en belevening. Deze winkelstraten staan vooral bekend om de luxe en dure merken en doen zeker niet onder voor de Via Condotti, hoewel dit natuurlijk wel de meest bekende straat blijft. Voor echte streekproducten is het handig om meer richting Vaticaanstad te trekken.

Even rustig bijkomen en relaxen in het grote stadspark

Wie even helemaal wilt bijkomen van alle cultuurbezoekjes en winkels, kan terecht in het grote stadspark Villa Borghese. Dit prachtige stadspark trekt niet alleen de inwoners, maar ook vele toeristen aan. Het park is ruim 80 hectare groot en is gevuld met tuinen, musea, paviljoenen, sculpturen en villa’s. Bovendien vind je in het park ook het nationale museum Galleria Borghese. Zeker een aanrader als je klaar bent om te relaxen dus!