Wil je het liefst een heerlijke strandvakantie boeken, maar heb je geen zin om op overvolle stranden te liggen in de drukke zomervakantie? Dan kun je een vakantie Algarve boeken. Algarve is een schitterende kuststrook in Portugal, die gek genoeg helemaal nog niet zo bekend is onder de Nederlandse toerist. Omdat het in Algarve minder druk is dan bijvoorbeeld in de Spaanse, Turkse en Griekse kustgebieden, is het hier veel rustiger op de stranden. Zelfs in de zomermaanden kun je hier in alle rust totaal ontspannen. Je kunt een vakantiehuis met jacuzzi in Portugal huren, ook in de Algarve, ideaal voor een relaxvakantie Portugal in de zomer.

De stranden van Algarve

Algarve vakantieAlgarve heeft een brede kustlijn met prachtige gouden zandstranden, maar je vindt er ook kleine, zanderige baaitjes met prachtige rotsen. Eén van de mooiste en populairste stranden van het gebied is Praia de Marinha, maar je kunt natuurlijk ook naar een ander strand in gaan tijdens je vakantie Algarve. Praia de Marinha kan nog wel redelijk druk zijn, terwijl de andere stranden in het gebied over het algemeen lekker rustig zijn. Door het grote aanbod stranden in de regio, hoef je tijdens je vakantie Algarve in ieder geval nooit lang te zoeken naar een geschikte baai. Ideaal voor een last minute vakantie Portugal.

Portugal staat bekend om zijn warme zomers en vrij milde winters. Door de milde winters van het land, kun je ook prima een vakantie Algarve boeken in het najaar of in het voorjaar. Natuurlijk is het er dan minder warm dan in de zomer, maar het klimaat is alsnog erg prettig. Zeker als je een wat actievere vakantie Algarve wil boeken, is het een aanrader om buiten het hoogseizoen naar dit gebied te gaan.

De cultuur van Algarve

Vakantie AlgarveNatuurlijk hoef je tijdens jouw vakantie Algarve niet de hele dag op het strand te blijven liggen. De stranden nodigen zeker wel uit om de hele dag lekker in de zon te liggen, maar er zijn ook andere activiteiten te ondernemen in de Portugese regio. Zo zijn er in de directe omgeving van de stranden ook enkele bijzondere ruïnes te vinden, die je kunt bezoeken om de cultuur van Portugal even goed op te snuiven. Ook vind je in Algarve enkele oude steden en dorpen, waar je echt kennis kunt maken met het traditionele Portugal.

Wat ook zeker de moeite waard is, is het bewonderen van de rotspartijen aan de stranden van Algarve. Door een tocht te maken langs de steile kliffen en rotsen van bijvoorbeeld Praia da Marinha, zie je echt hoe de natuur van Algarve zich om de stranden heen heeft gevormd. Om de rotsen van Algarve te bewonderen moet je een vrij steile klim maken, maar deze klim is zeker de moeite waard. Sta je op de top, dan heb je een prachtig uitzicht op de kustlijn met bijzondere rotsen, goudgeel strand en helderblauwe zee.

Goedkoop een vakantie Algarve boeken

Omdat het kustgebied van Algarve wat minder bekend is dan bijvoorbeeld de kustgebieden van Spanje, Turkije en Griekenland, is een vakantie Algarve over het algemeen al wat voordeliger. Wil je nog meer geld besparen op jouw vakantie Algarve, dan boek je jouw reis extra vroeg of extra laat. Door je vakantie Algarve extra vroeg te boeken, krijg je namelijk vroegboekkorting. Door je reis extra laat vast te leggen, profiteer je van hoge last minute kortingen.