Wie het heerlijk vindt om in de ongerepte natuur te verblijven, moet zeker een vakantie Schotland boeken. Er zijn diverse landen die de oorspronkelijke natuur nog goed weten te beschermen, maar bijna nergens zie je zo veel bijzondere natuur op zo’n klein oppervlak als in Schotland. Of je nu een wandelvakantie Schotland wilt boeken of een bergbeklimmer bent, Schotland heeft ongelooflijk aantrekkelijke mogelijkheden.
Hoge bergen, prachtige kliffen, bijzondere meren en grote bossen: je komt het allemaal dagelijks tegen tijdens jouw vakantie Schotland. De ideale vakantiebestemming om langdurig in de natuur te verblijven, zodat je helemaal tot rust kunt komen.

De natuur van Schotland

Schotland vakantieSchotland heeft een vrij ruige natuur met hoge kliffen, eeuwenoude bergen, dichte bossen en mysterieuze meren. Omdat het land vrij dunbevolkt is, zijn de Schotten in staat om de prachtige natuur van het land optimaal te beschermen. De natuurgebieden die je er vandaag de dag kunt bezoeken, lagen er tien, twintig en zelfs vijftig jaar geleden precies hetzelfde bij. Ga je naar de natuur van Schotland, dan ga je echt even terug in de tijd. Uiteraard is de rest van het land gewoon net zo modern als de andere Europese landen, maar de natuur van Schotland laat je alle besef van tijd even helemaal verliezen. Een weekend Schotland behoort ook tot de mogelijkheden. Boek bijvoorbeeld een actief vriendenweekend en ga met je vrienden wandelen in de bergen.

Maak je een wandeling door de prachtige natuur van Schotland, dan kom je af en toe een bijzonder kasteel tegen. Er wordt niet veel gebouwd in de natuur van het land, maar er staan wel enkele eeuwenoude kastelen. Met de ongerepte natuur op de achtergrond, ziet een kasteel in Schotland er extra bijzonder en extra mooi uit.

De Schotten: traditioneel en op en top gastvrij

Vakantie SchotlandVeel Schotten hechten veel waarde aan traditie. Kijk niet raar op als je een Schot voorbij ziet lopen in een kilt, want er zijn altijd nog veel Schotse mannen die traditionele kleding dragen. Ga je in een lokaal restaurantje eten, dan krijg je hoogstwaarschijnlijk alleen traditioneel Schotse gerechten geserveerd. De Schotten eten zelf graag traditioneel en laten toeristen graag kennis maken met hun keuken tijdens hun vakantie Schotland.

De Schotten staan erom bekend erg geduldig, vriendelijk en gastvrij te zijn. In Schotland word je altijd met een warm welkom onthaald, kun je van iedereen hulp verwachten als je een keer verdwaald bent en word je met liefde meegenomen in de tradities van het land. Houd er wel rekening mee dat sommige Schotten echt plat Schots praten. Vraag je aan hen de weg, dan moet je echt goed luisteren om ze te kunnen verstaan. Dit maakt een vakantie Schotland juist zo leuk, want zo kom je echt in aanraking met het traditionele Schotland.

Goedkoop op vakantie Schotland

Er zijn verschillende manieren om jouw vakantie Schotland extra voordelig te boeken. Ten eerste kun je geld besparen op jouw vakantie Schotland door je reis extra vroeg te boeken. Boek je jouw vakantie enkele maanden voor vertrek, dan krijg je namelijk vroegboekkorting. Wil je jouw vakantie Schotland nog niet zo vroeg boeken, maar wil je wel korting op je reis? Dan kun je jouw vakantie Schotland ook zo laat mogelijk boeken. Boek je jouw reis enkele weken of enkele dagen voor vertrek, dan krijg je namelijk flinke last minute korting. Met last minute korting boek je een luxe en langdurige vakantie Schotland, zonder dat je hier veel voor hoeft te betalen.