Marseille is na Parijs de tweede stad in Frankrijk als je kijkt naar het inwonersaantal. Deze prachtige historische stad is gelegen aan de kust en beschikt over een bijzondere haven. De stad heeft echter nog veel meer te bieden en barst van de kerken, forten en andere speciale bezienswaardigheden. Omdat het lastig kan zijn om alles van de stad te bekijken, rijdt er een treintje door de stad. Dit geeft je echt de kans om alles goed te bekijken en is daarom zeker een aanrader.

Notre Dame de la Garde

Vakantie MarseilleDe Notre Dame de la Garde is een basiliek en is de meest populaire plek in Marseille als het gaat om bezoekersaantallen van toeristen. Dat is ook niet vreemd als je ziet waar de basiliek is gelegen. De heuvel waar deze basiliek zich bevindt geeft een prachtig uitzicht over de stad en geeft een speciale sfeer mee aan het gebouw zelf. Niet alleen de plek en de buitenkant zijn indrukwekkend, maar ook aan de binnenkant ontbreekt niets. Een bezoekje brengen aan deze bijzondere basiliek is daarom zeker iets dat je niet mag missen.

Vieux-Port: De haven van Marseille

Elke kustplaats moet natuurlijk over een haven beschikken en bij Marseille is dat niet anders. Hoewel de haven in 1948 grotendeels werd vernietigd, is deze op een mooie manier vernieuwd. De haven van Marseille is meer dan alleen een aanlegplaats voor boten, maar biedt ook genoeg mogelijkheden om te genieten. Zo zijn er verschillende restaurantjes aanwezig waar je gezellig kunt eten en drinken. Vlakbij de haven zijn er bovendien verschillende bezienswaardigheden terug te vinden, zoals de vuurtoren en een theater.

Het machtige fort Chateau d’If

Tussen 1524 en 1531 werd dit fort gebouwd met als doel om de stad te verdedigen tegen aanvallen vanuit zee. Later werd het fort nog gebruikt als gevangenis. In 1980 is het fort opengesteld voor publiek en kan iedereen dus een kijkje nemen hoe het er aan toe ging in dit machtige fort. Aangezien het fort gelegen is op het kleinste eilandje van Marseille, moet je er met de boot naar toe. Gelukkig is het eiland goed bereikbaar en hoef je niet lang te wachten voor een bezoek. Chateau d’If is wel een echte ‘must see’ als je in Marseille bent.

Conclusie voor een vakantie naar Marseille: Zeker doen!

Andere steden in Frankrijk zullen wellicht altijd wel in de schaduw van Parijs staan. Toch biedt Marseille als kustplaats een aantal leuke plekken om te bezoeken. Zo is de basiliek een speciale plek en gelegen op een heuvel, wat je meteen een mooi uitzicht over de stad geeft. De haven van Marseille is één van de populairste plekken en is er zeker niet alleen voor de boten. Je kunt er gezellig eten en drinken in één van de restaurantjes. Het fort Chateau d’If is een historisch fort dat vroeger de stad verdedigde tegen aanvallen vanuit zee. Met de boot prima bereikbaar en daardoor ook een leuke plek om te bezoeken. Marseille is daarmee een leuke stad om een paar dagen of zelfs een week te bezoeken.