Vakantie Griekenland? Start hier! Huur een vakantiehuis met jacuzzi in Griekenland en geniet van een wellness vakantie. Griekenland is een populair vakantieland dat in het zuiden van Europa ligt. Niet alleen mensen uit Nederland, maar ook toeristen uit andere landen gaan graag naar Griekenland op vakantie. Dit komt niet alleen door het aangename klimaat van het land, maar ook zeker door het grote aantal bestemmingen in het land die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Griekenland kent prachtige zandstranden, maar ook oude steden met historische bezienswaardigheden en prachtige natuur. Er is ook een aanbod grote vakantiehuizen aan zee in Griekenland. Leuk voor een vakantie Griekenland met vrienden.

De bekendste vakantiebestemmingen in Griekenland

Griekenland vakantieDe meeste Nederlanders die Griekenland bezoeken voor een ontspannen vakantie, gaan naar een van de Griekse eilanden in de Middellandse Zee. Iets minder bekend zijn de Saronische eilanden, maar deze eilanden zijn weer uitermate geschikt voor mensen die liever een wat rustiger vakantiebestemming zoeken. Uiteraard kun je ook naar het vasteland van Griekenland gaan, waar onder andere hoofdstad Athene zeker de moeite waard is.

De cultuur van Griekenland

Griekenland is een land met een rijke historie en dit zie je overal in het land terug. Zeker als je de hoofdstad Athene bezoekt, zie je wat voor land Griekenland vroeger geweest moet zijn. Je ziet hier niet alleen de 150 meter hoge heuvel Akropolis, maar ook het Pathenon en het Dionysustheater. Ga je buiten Athene op vakantie en wil je toch wat van de historische cultuur proeven van het land, dan kun je Delphi bezoeken. In deze prachtige stad vind je enkele authentieke tempels en theaters, die er al vele jaren staan en echt de cultuur van het land uitademen.

Rolstoelvriendelijke vakantie Griekenland.

Griekenland is niet per definitie het land om een rolstoelvakantie te boeken. Veel vakantiehuizen en villa’s in Griekenland liggen op een stijle helling of aan de rotskust. Toch zijn er wel aangepaste vakantiewoningen in Griekenland te huur en is een rolstoelvakantie op Kreta of ander eiland ook niet onmogelijk. Als je een rolstoelvakantie in Griekenland wilt boeken, ga dan naar de website www.mindervalide-bungalows.

Eten en drinken in Griekenland

Tijdens je vakantie Griekenland hoef je zeker geen honger te lijden. Griekenland heeft genoeg bijzonders te bieden op culinair gebied, met een keuken de beïnvloed is door die van Turkije, de Balkan en Italië. Tijdens je vakantie Griekenland zal je vooral veel rund- en lamsvlees eten, maar je komt ook in aanraking met gerechten die veel groenten bevatten. Denk hierbij aan courgette en aubergine: twee soorten groente die veel gebruikt worden in de Griekse keuken.

Wat je zeker ook niet moet vergeten tijdens je vakantie Griekenland, is om het traditionele drankje ouzo te proberen. Bij de meeste restaurants krijg je dit drankje gratis van de gastvrije Grieken, zodat je even kunt proeven wat het authentieke drankje van Griekenland is.

Winkelen en uitgaan in Griekenland

Vakantie GriekenlandDe meeste mensen boeken een vakantie Griekenland om lekker uit te rusten aan het strand, maar natuurlijk kun je er ook lekker winkelen en eventueel zelfs op stap gaan. Boek je een Griekenland vakantie naar Athene, dan kom je in aanraking met meerdere interessante wijken om te winkelen en uit te gaan. Bezoek zeker de straten Athinas en Ermou als je in Athene bent voor een vakantie Griekenland, want hier vind je meerdere leuke winkels. Ben je op een Grieks eiland op vakantie Griekenland, dan hoef je je overigens geen zorgen te maken dat je hier niet kunt winkelen of uitgaan. Eilanden als Kos en Kreta hebben minder grote winkel- en uitgaansgebieden dan Athene, maar ook hier zal je je zeker niet vervelen.

Vakantie Griekenland all inclusive

Bij het boeken van een Griekenland vakantie heb je ook de keuze om een all inclusive te boeken. In dit geval hoef je niets meer te regelen voor het eten en drinken tijdens je verblijf in Griekenland, want hier betaal je al voor bij het boeken van jouw vakantie Griekenland. Een Griekenland all inclusive is ideaal voor mensen die lekker willen eten en drinken, maar geen zin hebben om in Griekenland op zoek te gaan naar leuke restaurantjes. Boek je deze vakantie Griekenland, dan eet je lekker bij het hotel. Tip: Kan je geen goedkope all inclusive vakantie Griekenland vinden?  Kijk dan eens naar de all inlusive aanbiedingen in Turkije.  In Turkije vind je veel all inclusive resorts en zeker in de winterperiode zijn de prijzen super laag.