Het Gardameer is het grootste meer van Italië, dat in het noorden van het land ligt. Het meer heeft een totale omtrek van ongeveer 158 kilometer en wordt omringd door vele campings, prachtige kleine dorpjes, grote attractieparken en uiteraard prachtige natuur. Een vakantie Gardameer is ideaal voor mensen die lekker tot rust willen komen en het fijn vinden om alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie dicht in de buurt te hebben. Ook is deze vakantiebestemming geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen, aangezien de kids zich prima kunnen vermaken tijdens een vakantie Gardameer. Ook voor een vakantie met baby kan je prima aan het Gardameer terecht.

Populaire bestemmingen voor een vakantie Gardameer

Gardameer vakantieGezien de grote omtrek van het Gardameer, zijn er meerdere populaire bestemmingen die je kunt kiezen voor jouw geslaagde vakantie Gardameer. Je kunt bijvoorbeeld naar het toeristische plaatsje Bardolino gaan, waar je onder andere een bezoek kunt brengen aan het wijn- of olijfoliemuseum en de heerlijke Bardolino wijn kunt proeven. Zit je liever in een stad die wat rustiger is, dan ga je naar Peschiera. Dit is een oude vestingstad met vele kleine terrasjes, Italiaanse ijswinkeltjes waar je het lekkerste ijs kunt kopen en fotogenieke steegjes.

Ten westen van Paschiera ligt een andere populaire bestemming voor een vakantie Gardameer, namelijk het dorpje Sirmione. Dit is een van de drukst bezochte dorpjes rond het Gardameer, onder andere door het indrukwekkende Scaligeri kasteel dat je in het dorpje vindt. Het kan wat druk zijn door de vele toeristen in het dorp, maar ook dit dorp is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens jouw vakantie Gardameer.

Luxe bungalow met jacuzzi aan Gardameer boeken.

Wie een luxe vakantie Italië wil boeken en aan één van de Italiaanse Meren wil zitten, huurt een luxe bungalow met jacuzzi.  Aan het Gardameer vind je op de website www.vakantiehuis-met-jacuzzi.com meer dan 100 villa’s, bungalows en appartementen met een jacuzzi of hottub. En dat is extra genieten.  Als je op zoek bent naar luxe bungalows met jacuzzi, kijk dan met name voor hoeveel personen deze jacuzzi’s bedoeld zijn.  Boek je bijvoorbeeld een 10 persoons bungalow, dan is een jacuzzi voor 2 personen te klein. Hier vind je luxe bungalows met jacuzzi.

De natuur rondom het Gardameer

Vakantie GardameerKom je voor het eerst bij het Gardameer, dan waan je je echt in een sprookjeslandschap. Dit komt omdat niet alleen het meer zelf prachtig is, maar ook de natuur rondom het meer echt een bijzondere uitstraling heeft. Om het Gardameer heen liggen niet alleen prachtige bossen, maar ook prachtige bergen met hoge toppen. Omdat het meer in het noorden van Italië ligt, regent het iets vaker in de omgeving. Dit lijkt een minpunt, maar door het iets nattere klimaat krijgt de natuur rondom het Gardameer juist alle ruimte om de mooiste vormen aan te nemen.

Wij raden je aan om niet alleen aan het Gardameer te verblijven tijdens je vakantie Gardameer, maar ook eens lekker de natuur in te trekken. Als je een groepsaccommodatie aan zee in Italië huurt, kunt je bijvoorbeeld met de groep gaan wandelen of fietsen.
Dit kun je doen door een wandeltocht te maken, maar je kunt ook een fiets huren om extra veel van de omgeving te kunnen zien. In ieder geval is een tocht door de natuur zeker de moeite waard, ook als je met de kinderen rond het Gardameer verblijft.

Een vakantie Gardameer: de ideale vakantie voor de kids

Een groot deel van de Nederlandse toeristen die een vakantie Gardameer boeken, gaan met hun (jonge) kinderen naar deze vakantiebestemming. Ook voor een vakantie met peuter. Dit is niet zo vreemd, want een vakantie Gardameer is ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. Niet alleen omdat je rond het Gardameer geweldige campings kunt vinden, maar ook zeker omdat de kids zich hele dagen kunnen vermaken in en rondom het meer zelf. Daar komt nog bij dat eigenlijk alles lekker in de buurt ligt van het Gardameer, waardoor je tijdens jouw vakantie nooit ver hoeft te reizen om bezienswaardigheden te bezoeken, ergens te gaan eten of naar een pretpark te gaan.

Tot slot ligt het Gardameer niet in het zuiden van Italië, maar is deze vakantiebestemming vrij gemakkelijk bereikbaar in het noorden van het land. Wil je niet met het hele gezin in het vliegtuig, dan kun je het Gardameer ook prima bereiken met de auto. Neem alle kameerspullen mee in de wagen, ga met de kinderen op reis en verblijf op een geweldige camping rondom het Gardameer.