Al reizend door Dubai kom je snel tot de ontdekking dat er veel te doen is in de Verenigde Arabische Emiraten. Op het Arabische schiereiland aan de Perzische Golf heb je de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, de grootste shoppingmall ter wereld, een rijkdom waar je U tegen zegt, de typische Arabische cultuur, de woestijn, maar ook luxueuze hotels en prachtige stranden met kraakhelder water. Kortom, tijdens een vakantie Dubai bent u van alle gemakken voorzien.

Dubai vakantieGroot, groter, grootst tijdens je vakantie Dubai

Een vakantie Dubai is ongetwijfeld de moeite waard. Er zijn veel dingen te doen en genoeg excursiemogelijkheden in en rondom deze stad. Het kloppende hart van Dubai vind je in de wijk Down Town. Hier staat een van de hoogste en grootste gebouwen op aarde, de Burj Khalifa die in 2007 gebouwd is en een hoogte van zo’n 828 meter heeft. De toren had ook de snelste liften ter wereld, maar dit record is verbroken door de liften van de G1 toren in Japan. Naast de Burj Khalifa ligt een ander record van de wereld, namelijk het grootste winkelcentrum ter wereld, de Dubai Mall. In Dubai geldt wel degelijk, groot, groter, grootst, want bij de ingang van de shoppingmall ligt weer de grootste fontein ter wereld. Dagelijks worden spectaculaire fonteinenshows gegeven bij de Dubai Fountain, mis dat niet!

Hotels en stranden en haaien

Vakantie DubaiDubai heeft ongelooflijk veel luxueuze hotels met faciliteiten die nergens anders ter wereld worden aangeboden. Hier weten ze echt wat decadentie en plezier is. Het is de enige plek ter wereld waar ook een zevensterrenhotel te vinden is. Een andere accommodatie, hotel Atlantis The Palm is tijdens de vakantie Dubai ook zeker een bezoek waard, al is het alleen maar om in het geweldige zwembad te kunnen spartelen in het waterpark Aquaventure, dat bij het hotel hoort. Eén van de glijbanen gaat bijna honderd meter stijl naar beneden, waarna je uitkomt in een glazen tunnel langs een lagune met haaien. Behalve deze leuke hotels, vind je ook vele kilometers aan strandplezier. De hagelwitte stranden liggen met name bij de Jumeirah Road, waar ook de watersportliefhebber aan zijn trekken komt. Langs het strand loopt de gezellige boulevard, de Jumeirah Walk, waar je zorgeloos kunt flaneren tijdens je vakantie Dubai.

Wildwaterparken en skiën in de woestijn

Hou je niet zo van het zout zeewater? Bezoek dan tijdens je vakantie Dubai het Wild Wadi Water Park, een topattractie in Dubai. Meer dan twintig glijbanen liggen er op je te wachten in zoetwaterbaden die absoluut voor een adrenaline kick zorgen door hun grote hoogtes. Ook aan de mindere avontuurlijke gasten is gedacht, zoals een zwembad met golven en een kabbelende rivier waarop je je kunt laten ronddrijven. Droog worden doe je tijdens je vakantie Dubai in de achtertuin van Dubai, namelijk in de woestijn. Hier kun je jeeptochten maken of ’s avonds naar de sterren kijken bij helder weer.

We hebben je al gewaarschuwd: in Dubai kan alles, zelfs skiën in de woestijn. Alhoewel buiten de temperaturen doorgaans oplopen tot wel zo’n veertig graden, kun je altijd nog afkoelen in de grote indoor skipiste als het te warm is. Deze skibaan is gelegen in de Emirates Mall en is natuurlijk, ook een van de grootste ter wereld. Wil je cultuur opsnuiven en over de typische Arabische marktjes struinen, ga dan naar de Spice Souk, de kruidenmarkt in het centrum van de stad of naar de Gold Souk, de overdekte goudmarkt.