Vakantie Valencia? Valencia is misschien niet één van de meest bekende steden van Spanje, maar is met 790.000 inwoners toch de op twee na grootste stad in Spanje. Dat Valencia voor een groot deel bekend staat om het typisch Spaanse gerecht paella is misschien wel bekend, maar er is zeker meer dan dat. De leukste plekken gaan van Valencia gaan we bespreken! Je kunt een heerlijke stedentrip in Valencia boeken maar ook in het kader van een single vakantie Spanje is Valencia een leuke bestemming.

Het prachtige plein: Plaza del Ayuntamiento

Plaza del Ayuntamiento is het belangrijkste en meest centraal gelegen plein van Valencia. In de geschiedenis heeft dit plein al meerdere namen gehad, maar uiteindelijk is het dus uitgekomen op Plaza del Ayuntamiento. Wat in het Nederlands ‘Stadhuisplein’ betekent. Het plein wordt omringt door oude prestigieuze en bevat een aantal schitterende fonteinen. In de avond is het plein prachtig verlicht en is daarmee ook een populaire plek in Valencia.

De kathedraal van Valencia

Vakantie ValenciaEen grote stad zonder kathedraal kan natuurlijk niet en dit hebben ze in Valencia zeker begrepen. Deze kathedraal is tussen 1262 en 1356 gebouwd en heeft dus al heel wat meegemaakt! De kathedraal beschikt over verschillende stijlen en dit geeft in zijn geheel een indrukwekkende en stijlvolle indruk. De kathedraal is officieel geen museum, maar bevat wel over een aantal speciale objecten uit de oudheid. Zeker het bezoeken waard dus!

Genieten en relaxen op het strand

Valencia is net als Barcelona een kustplaats en dat betekent natuurlijk maar één ding: Genieten op het strand! Wie het wandelen en bezichtigen wel gezien heeft, kan genieten op het heerlijke stadstrand van Valencia. Het strand is voorzien van verschillende terassen en sfeervolle restaurants. Eten en drinken in de buurt van het strand is dus geen enkel probleem! In de buurt van Valencia zijn nog meer verschillende stranden te vinden, maar deze liggen wel op een wat grotere afstand.

Voor de voetbalfans: Estadio Mestalla

Ook in Valencia bevindt zich een voetbalclub. De voetbalclub draagt dezelfde naam als de stad waarin ze gevestigd zijn: Valencia. Hoewel het stadion qua grootte en geschiedenis niet in de buurt komt van die uit Madrid en Barcelona, is het toch zeker een mooi voetbalstadion om te bezoeken. Het voetbalstadion biedt plaats aan ruim 52.000 mensen en heeft een erg stijle tribune, wat een het tot een indrukwekkend voetbalstadion maakt. De club krijgt een nieuwe thuishaven, dus mocht je het stadion nog willen bezoeken terwijl het gebruikt wordt, dan moet je er snel bij zijn!

Nog veel meer om van te genieten in Valencia

Hoewel we nu een paar populaire plekken hebben benoemd, is er zeker nog veel meer om van te genieten in Valencia. Musea, prachtige gebouwen en natuurlijk het winkelen is heel goed mogelijk in de derde stad van Spanje. Zelfs buiten de stad is het nog genieten. Zo ligt er op 11 kilometer afstand van Valencia het park: Parque Natural de la Albufera. Dit 20.000 hectare grote park geeft ze een geweldige mogelijkheid om verschillende soorten fauna en flora te bekijken. Bovendien ligt het park aan een lagune en is dus perfect om te bezoeken als je alle drukte van de stad even achter je wilt laten. Een vakantie Valencia, voor iedereen aantrekkelijk. Ook voor eens stedentrip, groepsreis of single vakantie.