Waarom een vakantie Costa Brava? De Costa Brava is een 200 kilometer lange kuststrook in Spanje. De Costa Brava bevat een groot aantal prachtige steden en gebieden om te bezoeken tijdens je vakantie. Van de drukke stad Barcelona, tot aan de prachtige stranden in het kustgebied: Alles is absoluut het bezoeken waard. Helaas heb je natuurlijk niet oneindig de tijd en daarom zetten wij de absolute ‘must sees’ voor je op een rij!

Prachtige stranden tijdens je vakantie Costa Brava

Costa Brava vakantieDe Costa Brava bevat een groot aantal heerlijke stranden en prachtige baaien. Vanaf Cadaques (Franse kust) tot aan Blanes loopt een adembenemend kustpad. Hier kunnen kleine stukken, maar natuurlijk ook grote gedeeltes van gelopen worden. Het kustpad is geweldig om te lopen en alle kustplekken, stranden en baaien even goed van dichtbij te bekijken. Met de auto is dit vaak een stuk lastiger, gezien de hoge snelheid en beperkte mogelijkheden om te stoppen. Heb je dus de mogelijkheid om dit te doen, dan is het zeker een aanrader!

Gerona: Een geweldige Mediterrane stad

Gerona is gelegen in het noorden van de provincie Catalonië. De stad is iets verder van de kust gelegen dan de meeste steden in de Costa Brava, waardoor er tijdens je vakantie Costa Brava vaak van betere temperaturen kan worden genoten. Het oude stadsdeel heeft de meest waardevolle bezienswaardigheden te bieden. Het prachtige plein ‘Place de la Independencia is hier gelegen en ook de kathedraal van Gerona is hier terug te vinden. De kathedraal is op een grote hoogte gelegen en bereikbaar via vele authentieke trappen. Zeker een plek om te bezoeken tijdens je vakantie Costa Brava!

Vakantie Costa BravaVerder bevat Gerona nog een grote winkelstraat met verschillende winkels en boetieks. Ook is er de mogelijkheid om te genieten op één van de vele terrassen die de stad biedt. Met een treintje is het mogelijk om de stad in zijn geheel te bekijken, zonder dat er uren door de stad hoeft te worden gelopen. De trein gaat zelfs door de meest nauwe stegen en straten en biedt je dus een mooi overzicht van de prachtige stad.

Last minute en all inlusive Costa Brava boeken.

Je kunt ook een all inclusive en last minute Spanje boeken en kiezen voor een verblijf aan de Costa Brava. Vliegtickers, hotel, transfers en eten en drinken zijn dan inbegrepen. Een all inclusive Costa Brava is in de regel wat duurder maar tegelijkertijd heb je duidelijkheid over de kosten van je reis. Je kunt hier ook een last minute hotel boeken.

Absoluut niet te vergeten: Barcelona

Barcelona is natuurlijk één van de meest bekende plekken als we het over de Costa Brava hebben. Met een groot aantal prachtige bezienswaardigheden, terrassen en een enorm keuze uit verschillende winkels is de stad een absolute ‘must see’ tijdens je vakantie Costa Brava. De stad is misschien aan de drukke kant, maar dit is natuurlijk ook niet voor niets. Door de verschillende bussen die in de stad rijden krijg je de mogelijkheid om de stad in zijn geheel te bekijken. Lopend is het namelijk onmogelijk om in 1 dag alles te bereiken in de stad (met de bus is dit ook al vrij lastig). Wij raden je daarom ook echt aan om een hele dag en misschien wel meerdere dagen uit te trekken om de stad te bekijken. Het is namelijk zonde om verschillende bezienswaardigheden in de stad te missen, puur omdat je niet genoeg tijd had.