Je hoeft helemaal niet ver te reizen om een bijzondere vakantie te organiseren. Heb je geen zin om uren in de auto te zitten of met het vliegtuig op vakantie te gaan, dan kun je namelijk ook een vakantie Duitsland organiseren. Duitsland is wat minder exotisch dan andere vakantiebestemmingen, maar het land is zeker de moeite waard om te bezoeken. Niet alleen door de diverse grote steden in het land, maar ook zeker door de prachtige natuurgebieden die je tijdens jouw vakantie Duitsland kunt bezoeken.

Populaire vakantiebestemmingen in Duitsland

Duitsland vakantieDuitsland is een veelzijdig vakantieland. Je kunt jouw vakantie Duitsland organiseren in een grotere stad als Berlijn, Hamburg, München en Keulen, maar je kunt ook een wat meer afgelegen bestemming kiezen voor jouw Duitsland vakantie. Zoek je het liefst de drukte op tijdens je vakantie in Duitsland, dan boek je een hotel of appartement in een grotere stad. Ga je juist naar ons buurland voor de prachtige natuur, dan bezoek je gebieden als de Moezel, de Eifel, Sauerland en het Zwarte Woud. In deze groene gebieden kun je heerlijk wandelen en fietsen, maar ook lekker tot rust komen in een ruim vakantiehuis in de natuur.

De prachtige natuur van Duitsland

Veel mensen die een vakantie Duitsland boeken, doen dit om de uitgestrekte natuur van het land. Natuurlijk kent Duitsland enkele grote steden, maar een groot deel van het land is erg dunbevolkt. Hier vind je de mooiste natuur, die door het vrij natte klimaat van Duitsland erg groen is. Prachtige bergen om te beklimmen, mooie, groene weiden om lekker doorheen te wandelen met de kids en prachtige bossen waar je uren doorheen kunt wandelen: je vindt het allemaal in Duitsland. En omdat enkele groene gebieden van Duitsland in de buurt van de Nederlandse grens liggen, hoef je niet eens ver te reizen om hier een vakantie Duitsland te organiseren.

Een vakantie Duitsland: de ideale vakantie voor gezinnen

Vakantie DuitslandHet boeken van een vakantie Duitsland is zeker een aanrader voor gezinnen met (jonge) kinderen. Niet alleen omdat Duitsland zo lekker in de buurt van Nederland ligt (en een Duitsland vakantie je dus een lange reis met de kids bespaart), maar ook zeker omdat er vele grote vakantieparken in het land te vinden zijn. Deze vakantieparken zijn vaak erg groot en volledig gericht op de kids: zij kunnen zich hier de hele dag vermaken. Zeker de grotere vakantieparken hebben vaak een eigen restaurant, een eigen supermarkt en diverse grote zwembaden en speeltuinen, waar de kids heerlijk kunnen ravotten.

Overigens is er voor volwassenen ook genoeg te doen op de vakantieparken, alleen al omdat de meeste vakantieparken in een groene omgeving liggen. De kinderen zijn heerlijk aan het spelen, terwijl jij lekker kunt ontspannen in de groene omgeving van het kindvriendelijke vakantiepark. Je kunt prachtige wandelingen maken in de omgeving, maar je kunt de kinderen ook op een (huur)fiets zetten om een fijne fietstocht te maken in de natuur. Je zal je in ieder geval niet vervelen, want Duitsland heeft veel te bieden als vakantieland.

Goedkoop een vakantie Duitsland boeken

Omdat Duitsland in de buurt van Nederland ligt, is een Duitsland vakantie over het algemeen goedkoper dan een vakantie naar een verre vakantiebestemming. Wil je jouw vakantie Duitsland nog goedkoper boeken? Boek je reis dan extra vroeg of juist extra laat. Boek je jouw vakantie extra vroeg, dan profiteer je vaak van vroegboekkorting. Wacht je juist extra lang met het vastleggen van je vakantie, dan krijg je last minute korting en bespaar je ook enkele tientallen euro’s op jouw reis naar Duitsland.


4.3/512 ratings