Italie is een veelzijdig vakantieland. Je kunt er prachtige oude steden bezoeken om de authentieke cultuur van het land op te snuiven, maar het land heeft ook enkele prachtige natuurgebieden. Ook als je een actieve vakantie wil organiseren in de prachtige natuur, kun je dit in Italie doen. Het is dan ook niet voor niets dat vele Nederlanders ieder jaar weer naar dit prachtige land trekken voor een veelzijdige vakantie Italie, want Italie heeft simpelweg veel te bieden.

Populaire vakantiebestemmingen in Italie

Italie vakantieItalie kent enkele populaire vakantiebestemmingen. Uiteraard valt hier de hoofdstad van het land onder, die vooral bezocht wordt door toeristen om de rijke historie en culturele eigenschappen van de stad. Wil je wat meer ontspannen tijdens je vakantie Italie, dan ga je naar het Gardameer of naar de Toscaanse kust. De omgeving van het Gardameer biedt je prachtige natuur en alles wat je nodig hebt om lekker te ontspannen tijdens je vakantie, terwijl je aan de Toscaanse kust vooral heerlijk aan het strand kunt liggen. Het is dan ook een ideale omgeving om een villa met privé zwembad Italië te huren.

Voor een rustige vakantie Italië, ga je naar een van de vele afgelegen gebieden van het land. Hier kun je niet alleen de traditionele sfeer van Italie opsnuiven, maar vind je ook prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en andere sporten kunt beoefenen.

De cultuur van Italie

Italie heeft een unieke cultuur, die nog altijd duidelijk de invloeden van de oude Romeinen laat zien. De stad die je het beste kunt bezoeken tijdens een Italie vakantie om de cultuur van het land op te snuiven, is Rome. In Rome vind je niet alleen prachtige historische bezienswaardigheden, maar kun je ook traditioneel Italiaanse pizza- en pastagerechten eten. Trek meerdere dagen uit voor je verblijf in Rome, want je bent echt niet in een dag tijd door deze prachtige stad heen. Andere aanraders zijn de steden Florence, Milaan en Bologna.

Eten en drinken tijdens je vakantie Italie

Vakantie ItalieIedereen kent de Italiaanse keuken wel. Heerlijke pastagerechten, smakelijke pizza’s en diverse antipasti gerechten die je met een lekker glas Italiaanse wijn kunt verorberen. Een heerlijke keuken voor volwassenen, maar ook erg geschikt voor (kleine) kinderen. Waar jij als volwassene wat meer complexe Italiaanse gerechten kunt eten, maak je de kinderen blij met eenvoudige pasta’s en pizza’s.

Shoppen en uitgaan tijdens je vakantie Italie

Wie lekker wil winkelen en op stap wil gaan in Italie, kan het beste een van de grote Italiaanse steden bezoeken. Denk hierbij aan Rome, maar ook aan Florence en Milaan. In deze steden vind je niet alleen prachtige winkels, maar ook diverse leuke uitgaansgelegenheden. Vooral in Milaan kun je heerlijk winkelen, zeker als je van exclusieve winkels en kleinere boetiekjes houdt. Bijna alle grote merken hebben een winkel in deze populaire winkelstad, dus je komt hier niets tekort als je naar Milaan gaat om lekker te shoppen.

Goedkoop op vakantie met een last minute vakantie Italie

Wil je een geweldige vakantie Italie boeken, maar wil je hier niet te veel geld voor betalen? Dan kun je ervoor kiezen om een last minute Italie te boeken. Een last minute is een vakantie die je op het laatste moment boekt, zodat je veel geld kunt besparen op jouw reis. Je kunt je last minute Italie enkele weken voor vertrek boeken, maar het is ook mogelijk om je vakantie Italie nog enkele dagen voor vertrek vast te leggen. Hoe langer je wacht met het boeken van je vakantie Italie, hoe meer geld je bespaart op jouw reis naar dit bijzondere en sfeervolle land.