Een vakantie vol zon, zee en strand, maar ook prachtige natuurgebieden? Dan is een vakantie Portugal echt iets voor jou. Portugal is het uiterste zuidwestpunt van het vasteland van Europa, waar je al binnen drie uur tijd naartoe vliegt. Het land een lange kustlijn met prachtige stranden en een aangenaam klimaat, maar je vindt er ook prachtige natuurgebieden. Zo is een vakantie Portugal uitermate geschikt voor mensen die gewoon willen ontspannen tijdens hun vakantie, maar ook voor de wat meer actieve toeristen die graag de natuur opzoeken.

Populaire vakantiebestemmingen in Portugal

Portugal vakantieDe meeste mensen die een vakantie Portugal boeken om lekker naar het strand te gaan, bezoeken de afwisselende kust van Algarve in het zuiden van het land. Toch is dit niet de enige geschikte vakantiebestemming in Portugal, want ook langs de noordkust van het land liggen prachtige regio’s met lange zandstranden en mooie havensteden. Verblijf je het liefst op een eiland, dan ga je naar de eilandengroepen Madeira en de Azoren. Deze eilanden liggen iets van Portugal af, maar horen wel bij het land.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om naar het binnenland van Portugal te gaan. In het binnenland van Portugal liggen verschillende schattige plaatsjes, die de Portugese sfeer en cultuur op en top uitstralen. Mensen die het liefst in een grote stad verblijven tijdens hun vakantie Portugal, gaan naar de hoofdstad van het land. Hier kun je naar het strand, maar kun je ook vele verschillende bezienswaardigheden bezoeken.

De cultuur van Portugal

Wil jij een vakantie Portugal boeken om cultuur te snuiven? Dan kun je het beste naar Lissabon of Porto gaan. Lissabon is de hoofdstad van Portugal en hier vind je vele prachtige (historische) bezienswaardigheden en monumentale bouwwerken. Denk hierbij aan de Kathedraal van Lissabon, maar ook aan het oude Bairro Alto met diverse authentieke, traditioneel Portugese straatjes vol gezelligheid. Noordelijker in Portugal ligt Porto, waar je zeker de Ribeira moet bezoeken. Dit is het oude en sfeervolle gedeelte van de stad, waar je onder andere de kathedraal Sé do Porto kunt bewonderen.

Eten en drinken tijdens je vakantie Portugal

Vakantie PortugalDe kustlijn van Portugal is maar liefst achthonderd kilometer lang, dus het is niet zo vreemd dat de meeste traditioneel Portugese gerechten met vis worden bereid. Vissoorten als kabeljauw, sardientjes, zalm en tonijn worden veel geserveerd, maar uiteraard kun je ook heerlijke vleessoorten eten in Portugal of vegetarisch eten tijdens je vakantie Portugal. Als je een all inclusive vakantie Portugal geboekt heb, eet je natuurlijk in je hotel of resort. Zo niet? Ga naar een lokaal restaurantje tijdens je Portugal vakantie en je komt er vanzelf achter hoe lekker de Portugezen kunnen koken.

Shoppen en uitgaan tijdens jouw vakantie Portugal

Liefhebbers van winkels kunnen op diverse plaatsen in Portugal terecht om heerlijk te shoppen. Niet alleen in de hoofdstad van het land zijn diverse grote winkelgebieden te vinden, ook buiten de hoofdstad kun je lekker winkelen. In Faro (Algarve) vind je bijvoorbeeld Forum Algarve, waar je meer dan honderd winkels en tientallen restaurantjes kunt vinden. En omdat de Portugezen zo van borrelen houden, is er in iedere grote stad in het land wel een leuke uitgaansgelegenheid te vinden.

Geld besparen met een last minute Portugal

Wil jij jouw vakantie Portugal zo goedkoop mogelijk boeken? Ga dan niet zomaar op vakantie naar dit prachtige land, maar boek een last minute Portugal. Door een last minute te boeken, bespaar je gemakkelijk tientallen tot honderden euro’s op jouw droomvakantie in Portugal. Hoe langer je wacht met boeken, hoe groter het voordeel op jouw Portugal vakantie is.