Milaan is met ruim 1,3 miljoen inwoners de tweede stad van Italië. De stad is gelegen in de regio ‘Lombardije’, wat één van de meest onwikkelde regio’s in Italië is. Milaan barst van de prachtige bezienswaardigheden en is vooral gericht op de mode. Daarmee is Milaan een ideale bestemming om te bezoeken tijdens je vakantie of voor een paar dagen weg. De leukste plekken en bezienswaardigheden zetten we voor je op een rij!

Milaan: De modehoofdstad van Italië

Vakantie MilaanOp het gebied van romantiek en cultuur staat Milaan in de schaduw van Rome, Venetië en Verona, maar dat betekent zeker niet dat je Milaan links moet laten liggen. De winkels zijn eigenlijk waarvoor je naar Milaan komt, maar ook verschillende musea en de prachtige kathedraal is het bezoeken waard.

Voor wie toch echt voor de winkels komt, is de Galleria Vittorio Emanuele II een ideale oplossing. Deze prachtige passage zit bomvol luxe winkels. De grote namen en merken hebben zich gevestigd in deze passage. Het is daarom ook een prachtige overdekte winkelstraat met veel verschillende winkels. De mozaïek vloer en de grote glazen koepel geven de passage nog een extra sfeer mee.

De gouden vierhoek

Hoewel de passage een groot aantal geweldige winkels aanbiedt, is het nog niet op hetzelfde niveau als ‘de gouden vierhoek’. De gouden vierhoek staat bekent om zijn dure en mooie winkels. De gouden vierhoek is gelegen in de wijk Monte Napoleone en is een absolute trekpleister als het om winkels gaat. Het is ook niet voor niets dat mensen vanuit de hele wereld naar Milaan vliegen om te shoppen.

Een bezoek brengen aan de Dom van Milaan

De Dom van Milaan (Duomo Santa Maria Nascente) behoort tot één van de grootste Room-Katholieke kathedralen in de wereld. Deze kathedraal is daarom ook echt een meesterwerk te noemen. Tot in de details is alles prachtig afgewerkt. Een leuk feitje: De Dom van Milaan is te beklimmen. Na een lange klim kom je op het dak van de kathedraal terecht, waar je een prachtig zicht hebt over de stad.

Voor de voetballiefhebbers: San Siro

Waar elke grote stad in Europa beschikt over een voetbalstadion, hoef je dit in Milaan ook niet te missen. San Siro is het stadion van zowel AC Milaan als Internazionale en heeft een geweldige geschiedenis. Het stadion biedt plek aan ruim 87.500 mensen. Wie een ticket koopt voor het voetbalstadion, krijgt zowel een stadiontour als een bezoek aan het museum. Ideaal om even dit oude, maar toch imposante stadion te bekijken!

Genieten van het sfeervolle Navigli

Navigli wordt ook wel gezien als het uitgaanscentrum van Milaan. Deze wijk wordt gekenmerkt door het prachtige grachtensysteem waar veel binnenvaartsschepen liggen. Veel van deze schepen worden nu gebruikt als uitgaansboot. In de wijk zelf zijn veel leuke ateliers en boetieks terug te vinden. S’avonds komen de kraampjes tevoorschijn en is het genieten in één van de restaurants en café’s.