Sibiu is centraal gelegen in Roemenië aan de voet van de Transsylvanische Alpen. Er wonen zo’n 130.000 inwoners in de stad. Het is op het gebied van cultuur één van de belangrijkste steden van het land. Je kunt er verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken in de stad zelf, maar ook in de directe omgeving kun je een kijkje nemen bij de prachtige natuur. Zo bevinden zich hier onder andere de bergketens Fagaras Mountains en Cibin Mountains.

Klimaat

De stad wordt beïnvloed door de Zwarte Zee. Sibiu heeft daarmee warme zomers en vrije koele winters. In de zomermaanden loopt de temperatuur op tot zo’n 25 graden Celsius. In de lente en de herfst is de temperatuur ook prima. De beste reistijd is mei, juni en september. In deze maanden is het niet te heet en ook niet te koud.

Bezienswaardigheden in Sibiu

De Roemeense stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het Brukenthal Museum, de Bridge of Lies en de Grote Markt.

De Grote Markt

De Grote Markt is het grootste plein van de stad. Het plein is 93 meter breed en 142 meter lang. Aan het plein staan ook verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder het Brukenthal Palace. Ook worden er regelmatig leuke markten, concerteren en andere activiteiten georganiseerd. In de zomer is het plein vooral erg druk. De terrasjes zijn dan allemaal geopend en er zitten dan zowel locals als toeristen.

Brukenthal Museum

Het Brukenthal Museum is een prachtig museum in Sibiu. Het gebouw werd al in de 15e eeuw gebouwd. Toentertijd was het nog het paleis van Samuel von Brukenthal. De eerste collectie kwam pas daadwerkelijk in het museum rond 1790. Enkele tientallen jaren later, in 1817, werd het museum geopend voor het publiek. Het is daarmee ook direct het oudste museum van het land.

Bridge of Lies

De Brigde of Lies is een voetgangersbrug uit 1859. Vroeger geloofde men dat de brug zou instorten als je een leugen vertelt op de brug. Tegenwoordig zijn er nog steeds mensen die geloven in de legende. De brug bevindt zicht op een vrij steile weg die de stad verbindt tussen Huet Squar en Small Square.

Council Tower

De Council Tower is één van de bekendste monumenten van de stad. De toren heeft zeven verdiepingen. Vanaf de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht over de Roemeense stad. De Council Tower staat nabij het stadshuis van Sibiu.

Vervoer

De stad is goed bereikbaar. Je kunt er zowel heen rijden met de auto als heen vliegen met het vliegtuig. De luchthaven nabij de stad is een moderne, internationale luchthaven die verbindingen heeft met de meeste grote Europese steden. Met de auto kun je ook prima reizen, want de stad is namelijk een belangrijk Europees knooppunt.

Als je eenmaal aangekomen bent in de stad kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer wordt verzorgd door Tursib. Deze maatschappij verzorgt onder andere de bussen, trolleybussen, trams en taxi’s. Het openbaarvervoersnetwerk is efficiënt en goedkoop.