Barcelona is gelegen in het noordoosten van Spanje en is daarmee ook meteen een kustplaats. Met een groot aantal inwoners en meer dan genoeg bezienswaardigheden is Barcelona uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. De kathedraal en het stadion van FC Barcelona zijn één van de meest populaire plekken in Barcelona, maar er zijn gelukkig nog veel meer plekken, gebouwen en musea te bezoeken in de stad. De leukste hiervan hebben we voor je op een rij gezet!

Nog niet af, maar wel al erg indrukwekkend: Sagrada Familia

Vakantie BarcelonaHet zegt je nu misschien nog niets, maar zodra je in Barcelona bent geweest, zal je merken dat het één van de toonaangevende gebouwen in de stad is. De Sagrada Familia is een kerk die tot nu toe nog steeds in aanbouw is. Vanaf 1882 wordt er al aan de kerk gebouwd! De verwachting is dat de kerk binnenkort af zal zijn, maar of dat het geval is, is nog maar de vraag. De imposante kerk is ontworpen door Antoni Gaudí, een bekende naam in Barcelona. De bouw neemt zoveel tijd in beslag omdat de Sagrada Familia een zogenaamde ‘verzoeningskerk’ is, dit soort kerken mogen enkel en alleen worden gebouwd door middel van donaties.

De wachtrijen voor de Sagrada Familia zijn in de meeste gevallen vaak honderden meters lang. Het is daarom ook echt aan te raden om de kaarten alvast van te voren aan te schaffen. Dit scheelt een hoop tijd, die je goed kan gebruiken om andere plekken in de stad te bezoeken.

Een oud, maar indrukwekkend voetbalstadion: Camp Nou

Waar Madrid beschikt over een prachtige voetbalstadion, mag Barcelona niet achterblijven. Eigenlijk is het andersom, als je kijkt naar de leeftijd van het stadion van FC Barcelona. Ondanks dat het stadion al aan de oude kant is, is het meer dan indrukwekkend. Met bijna 100.000 stoeltjes, is Camp Nou het grootste stadion in Europa.

Op het moment dat er geen wedstrijd plaatsvindt in het stadion, kan er een stadiontour worden geboekt. In deze tour kom je op werkelijk alle plekken in het stadion. Van de tribune tot aan het veld en van de persconferentie zaal tot aan de spelerstunnel; Alles kan je rustig bekijken. Aan het einde van de rondleiding heb je nog de mogelijkheid om het FC Barcelona museum te bezoeken of iets aan te schaffen in de fanshop. Het stadion en alle bijbehorende tentjes zijn daarom ook zeker iets om te bezoeken als je in Barcelona bent.

De La Rambla

Vroeger een plek waar water werd afgevoerd naar de zee, maar nu een boulevard waar werkelijk alles te beleven is. De La Rambla bestaat eigenlijk uit vijf gedeeltes en heeft daarom ook een enorme omvang. De La Rambla staat bekend om de grote aantal winkeltjes, terrassen, musea en nog veel meer. De Le Rambla is daarom ook echt het bezoeken waard, aangezien je een groot deel van de leukste plekken en mooiste bezienswaardigheden tegenkomt op deze gezellige boulevard!