Kreta is de naam van het meest zuidelijke en bovendien grootste eiland van Griekenland. Het eiland is de ideale vakantiebestemming voor mensen die de rust op willen zoeken, maar ook voor mensen die graag een feestje willen bouwen. Nu denk je misschien dat deze twee groepen vakantiegangers niet goed met elkaar samen gaan, maar op Kreta is er meer dan genoeg ruimte voor beide soorten toeristen voor een geslaagde vakantie Kreta.

Populaire vakantiebestemmingen op Kreta

Kreta vakantieKreta als vakantiebestemming kan onderverdeeld worden in drie regio’s. Ten eerste is er het noorden van Kreta, dat in de zomermaanden vooral druk bezocht wordt door jongeren voor een vakantie Kreta. Hier vind je meer informatie over jongeren reizen.

 

Zij komen niet alleen naar het noorden van Kreta voor de zon, maar ook zeker voor de vele uitgaansgelegenheden die hier te vinden zijn. Daarnaast is er nog de westkant van Kreta, ook wel Chania genoemd. Samen met de zuidelijke kant van Kreta zijn deze delen van het eiland uitermate geschikt voor een rustige vakantie Kreta in de natuur. De mensen die hier naartoe gaan, doen dit voornamelijk om het heerlijke klimaat, de rust en de mooie natuurgebieden die in het westen en in het noorden te vinden zijn.

Tot slot is er nog het departement Rethymnon. Dit is een bergachtig gebied dat een groot deel van het midden van het eiland beslaat en wordt gekenmerkt door mooie kerken, bijzondere kloosters en grote kastelen. Mensen die de cultuur van het eiland willen proeven, gaan tijdens hun vakantie Kreta naar dit deel van het eiland.

De cultuur van Kreta

Vakantie KretaKreta heeft veel historische bezienswaardigheden, die je tijdens je vakantie Kreta kunt bewonderen om de unieke cultuur van het eiland op te snuiven. Je kunt bijvoorbeeld een eeuwenoude kerk bewonderen, naar een klooster gaan tijdens je vakantie Kreta en de bijzondere opgravingen van Knossos bezoeken. Iedere stad en ieder dorp van Kreta straalt de unieke cultuur van het eiland uit, maar voor de beste historische bezienswaardigheden moet je zeker naar het departement Rethymnon. Hier vind je allerlei kerken, kloosters en kastelen die je stuk voor stuk kunt bewonderen voor een bijzondere vakantie Kreta. Het is een ideaal gebied om een last minute Kreta te boeken.

Eten en drinken op Kreta

Omdat Kreta bij Griekenland hoort, heeft ook dit eiland de gevarieerde Griekse keuken. Deze keuken serveert niet alleen veel verschillende vleesgerechten, maar er wordt ook veel gekookt met vis, olijfolie en verschillende soorten kruiden. Na het eten krijg je doorgaans een glas ouzo geserveerd, dat de sterke smaak heeft van anijs. Niet iedereen vindt dit aperitiefje even lekker, maar het is zeker de moeite waard om eens te proeven tijdens je vakantie Kreta.
Tip: Boek een all inclusive vakantie Kreta, dan kan je onbeperkt eten en drinken

Shoppen en uitgaan tijdens je vakantie Kreta

Kreta heeft diverse grote steden, waar je gemakkelijk de hele dag kunt winkelen. In de kleinere dorpjes op het eiland zijn wat minder grote winkels te vinden, maar hier kun je heel goed slagen op de lokale markten. Wil je echt de hele vakantie op stap, dan ga je naar het noorden van Kreta. Het noorden van het eiland is helemaal gericht op de jongere doelgroep die de strandvakantie op het eiland wil combineren met een vakantie vol disco’s, bars en clubs. Je vindt hier niet alleen leuke restaurants in de grotere stadjes, maar ook vele uitgaansgelegenheden waar je tot diep in de nacht terecht kunt.