Napels is de derde stad van Italië, achter Rome en Milaan. De stad staat vaak (onterecht) in de schaduw van deze twee steden. Toch is Napels zeker geen stad die je zomaar links laat liggen. Met de rijke geschiedenis, heerlijke keuken en een eigen dialect is dit een unieke stad. Voeg daar de vulkaan Vesuvius aan toe en je hebt een speciale combinatie. De stad is ideaal voor een week weg of voor een leuk uitstapje een paar dagen. De mooiste en beste plekken hebben we voor je op een rij gezet!

De vulkaan Vesuvius

Vakantie NapelsAls je in Napels bent geweest, is een bezoek aan deze beroemde vulkaan zeker iets wat je gedaan moet hebben. De vulkaan is ruim 1200 meter hoog en is daarmee de tweede grootste vulkaan in Italië. Een groot gedeelte van de vulkaan kan je per trein bereiken. Met een gids is het laatste stuk naar de vulkaan te bezoeken. Hoewel de vulkaan op dit moment niet meer actief is – op wat stoom na –  is de vulkaan dit in het verleden natuurlijk wel geweest. Deze beroemde vulkaan van dichtbij goed bekijken is daarom ook een echte aanrader!

Het bezoeken van de ruïnes van Pompeï

Wie de vulkaan Vesuvius zegt, weet natuurlijk ook meteen wat Pompeï is. De stad die – in 79 na Christus – bedolven werd onder een laag as afkomstig uit de beroemde vulkaan, staat nog precies zo overeind als toen. Inmiddels zijn er door verschillende archeologische opgravingen grote delen van de stad blootgelegd en kan je de stad dus echt goed bekijken. Speciaal is vooral het feit dat grote delen van de stad gebouwen en tempels bevatten van 79 na Christus. Een geweldige ervaring om mee te maken.

De indrukwekkende haven van Napels

We kunnen niet alles bespreken, maar de haven van Napels is ook zeker een bezienswaardigheid opzich. Het mooie van de haven is dat deze precies in het centrum van de stad is gelegen. De haven behoort op dit moment nog tot één van de grootste havens aan de Middelandse Zee. Het is daarom ook niet gek dat er vele cruiseschepen aanmeren in de haven, wat natuurlijk weer een mooi gezicht geeft.

Duomo van Napels

Elke grote stad in de wereld heeft een mooie kathedraal en voor Napels is dat niet anders. De kathedraal is gelegen aan de Via Duomo, midden in het centrum van de stad. Vooral de binnenkant van deze grote kathedraal is erg indrukwekkend. De versieringen, het plafond en de vloer zijn absolute hoogtepunten om te bekijken tijdens een bezoek aan de Duomo van Napels. Zelfs voor iedereen die niets met kathedralen heeft, is het nog een vrij bijzonder bezoek.

Castel Nuovo

Één van de belangrijkste symbolen van de stad Napels is het prachtige kasteel ‘Castel Nuovo’. Vroeger werd het gebruikt als woning door verschillende koningen, maar tegenwoordig is het een prachtig museum geworden. Sinds 1279 wordt er al gebouwd aan dit kasteel en zijn er inmiddels verschillende aanpassingen gedaan. Zeker een bezoek waard dus!