Als er één ding is waar Venetïe om bekend staat, dan is het wel om het enorme aantal water. Rijden met een auto is in deze prachtige stad nagenoeg onmogelijk, waardoor bijna alles door middel van bootjes en gondels wordt geregeld. Ideaal als je wilt genieten zonder verkeersdruktes en graag van verschillende mooie uitzichten wilt genieten! De absolute ‘must sees’ van Venetië hebben we voor je opgezocht! Je kunt in Venetië een vakantiehuis met wifi huren. Een vakantiehuis met sauna en wifi behoort ook tot de mogelijkheden.

Het machtige Canal Grande

Vakantie VenetiëHet Canal Grande is de absolute hoofdslagader van Venetië. De rivier is ruim 4 kilometer lang en variërt van een grote rivier in het centrum tot aan de kleine zijstraatjes van water. De rivier kan in zijn geheel worden bekeken door middel van een Venetiaanse gondel of een boot. Gondels zijn in Venetië vaak aan de prijzige kant, maar geven wel een echte unieke ervaring. Toch is het op een boot ook zeker genieten en krijg je genoeg te zien. Met een route door de Canal Grande passeer je waarschijnlijk één of meerdere bijzondere bruggen. Ook het bekijken van de huizen – die bijna letterlijk onder water staan – is een leuke ervaring.

Het meest bekende plein: Piazza San Marco

Het meest bekende plein van Venetië is natuurlijk het Piazza San Marco. Het San Marco plein wordt getypeerd door het grote aantal duiven dat overdags aanwezig is op het plein. Toch heeft het plein zeker meer te bieden dan duiven alleen. Zo is de kathedraal van Venetië (de San Marco Basiliek) gelegen aan het indrukwekkende plein. Het plein wordt omringt door leuke en sfeervolle terrassen. Toch is het de vraag of je er goed aan doet om plaats te nemen op één van deze terrassen, gezien de vaak hoge prijzen.

De San Marco Basiliek ligt perfect om meteen te bezoeken zodra je op het Piazza San Marco bent aangekomen. Het gebouw is al meerdere keren aangepast in het verleden en bevat daarom ook veel verschillende stijlen.

Ook gelegen aan het San Marco Plein: Het Dogepaleis

Naast de grote kathedraal van Venetië is er nog een indrukwekkend gebouw gelegen aan het San Marco plein. Vroeger was dit nog het paleis van de leider van de republiek van Venetië. Inmiddels is het paleis omgetoverd tot een mooi museum. Het museum is qua omvang vrij groot, dus je zult er even de tijd voor moeten uittrekken om alles goed te bekijken.

Struinen door de straten van Venetië

Hoewel het in de meeste steden niet wordt aangeraden om door de stegen en zijstraatjes te struinen, is dit in Venetië zeker wel een aanrader. De meeste toeristen lopen toch op de wat grotere en uitgebreide straten en dit geeft vaak een druk en compact gevoel. In de zijstraten is het niet alleen een stuk rustiger, maar krijg je ook echt de authentieke woningen en winkels te zien. Iets eten of drinken op een terras in één van deze zijstraatjes wordt dan weer niet aangeraden. De prijzen liggen in sommige gevallen enorm hoog en het is natuurlijk zonde om hier veel te veel voor te betalen.