Boekarest is de hoofdstad van Roemenië en is gelegen in het zuiden van het land. Er wonen zo’n 1,6 miljoen inwoners en daarmee is de hoofdstad ook direct de grootste stad in het land. De stad is het commerciële centrum van het land en trekt tevens veel toeristen. Er zijn allerlei leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken, waaronder paleizen en parken. De bloeiende stad staat ook wel bekend als ‘’Klein Parijs’’. Veel mensen die op vakantie gaan naar Roemenië bezoeken deze stad.

Klimaat

De stad kent een mediterraan klimaat met een lichte invloed van de Zwarte Zee. In de wintermaanden komt er regelmatig flinke sneeuwval voor. In de zomer kan het daarentegen weer ontzettend heet worden. De beste reismaanden zijn daarom in de lente en in de herfst. Het is dan niet extreem heet en dat is de juiste temperatuur voor een stedentrip of vakantie naar de stad.

Bezienswaardigheden in Boekarest

De stad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Casa Poporului, het Creţulescu Paleis en het Cişmigiupark. Iedere museumliefhebber kan bovendien ook nog een kijkje nemen bij het dorpsmuseum.

Cişmigiupark

Het Cişmigiupark is een openbaar park in het centrum van de Roemeense stad. Het is een indrukwekkend park waarbij een Romeinse rotonde is aangelegd. Deze is te vinden in het centrum van het park. Er zijn twaalf borstbeelden van Roemeense schrijvers gemaakt die om de rotonde heen liggen. Dat is indrukwekkend om te zien.

Creţulescu Paleis

Het Creţulescu Paleis werd gebouwd aan het begin van de 19e eeuw. Het wordt tegenwoordig gebruikt als hoofdkwartier van één van de onderdelen van UNESCO.

Casa Poporului

Het Casa Poporului is een prachtig bouwwerk die ontzettend groot is. Het gebouw is met een oppervlakte van 350.000 m² zelfs het grootste gebouw van Europa. Qua oppervlakte staat het gebouw op de derde plaats ter wereld. Een gedeelte van het gebouw wordt bezet door het Roemeense paleis. Ook worden gedeeltes van het gebouw verhuurd voor bijeenkomsten, congressen en voorstellingen. Het is indrukwekkend om te zien: alleen de weg ernaar toe is al prachtig.

Dorpsmuseum

Het dorpsmuseum is een openluchtmuseum dat in het Roemeens bekend staat als ‘Muzeul Satului’. Bezoekers leren hier meer over het Roemeense platteland. Het museum is al enkele keren genomineerd voor de titel ‘het beste museum van Europa’.

Vervoer

Vanaf Amsterdam of Brussel kun je rekenen op ongeveer vijf uur vliegen. Je kunt al een retourticket boeken vanaf slechts 200 euro. Als je aankomt op de luchthaven in Boekarest kun je gebruikmaken van een uitgebreid openbaarvervoersnetwerk. Er rijden een grote hoeveelheid trams en bussen. Ook beschikt de stad over een metronetwerk. De metro heeft vier lijnen en brengt je naar de belangrijke locaties in de stad. Als je met de bus reist, moet je er rekening mee houden dat je de buskaartjes van te voren moet kopen. Het is namelijk niet mogelijk om deze in de bus te kopen. Hiervoor kun je terecht bij één van de ticketkiosken. Als je liever niet met het openbaar vervoer reist, is de taxi een prima alternatief. Er rijden voldoende taxi’s rond in de stad. Houd er rekening mee dat er veel particuliere taxichauffeurs rondrijden die over het algemeen een hoger tarief hanteren dan de officiële taximaatschappijen. Zoek daarom bij voorkeur een grote taximaatschappij op, waarbij de tarieven duidelijk zijn.