Madeira staat ook wel bekend als bloemeneiland. En dat is niet voor niets. De weelderige en kleurrijke vegetatie, die zowel tropische als mediterrane kenmerken heeft, geven het eiland een unieke charme. Het gunstig klimaat en schitterende landschappen met bergen en nationale parken zorgen ervoor dat Madeira al gauw tot een van je favoriete bestemmingen zal behoren. Het is een ideaal land voor ecotoerisme. In weinig andere landen is de natuur nog zo puur en kan je zo heerlijk wandelen en tot rust komen. Veel mensen kiezen voor een wandelvakantie Portugal Madeira uit. Je kunt er ook heerlijk wandelen. Hier kan je een meerdaagse wandeltocht Madeira boeken.

De bossen en parken van Madeira

Madeira vakantieNormaal gesproken denk je niet meteen aan een bos die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, maar aan unieke en oude gebouwen. Toch wist het bos Floresta Laurissilva een plaatsje te bemachtigen op deze bijzondere lijst. En de reden is goed verklaarbaar. Dit beschermd gebied is een grandioos groen en bergachtig gebied en is van botanisch en wetenschappelijk belang. Het is een ideale plek in het kader van Ecotoerisme. Je kijkt er je ogen uit als je door dit subtropisch regenwoud loopt.

Ontdek ook de prachtige tuinen en parken verspreid over het eiland. De ‘Botanische Tuinen’ is een van de meest bekende parken en ligt in Quinta do Bom Sucesso op een heuvel met prachtig uitzicht op de stad Funchal. Kijk niet gek op als er ineens een tropische vogel voorbij komt vliegen. Ervaar hier de unieke natuur en geniet van de heerlijke bloemengeuren. In de tuin vind je ook het Natuurhistorisch Museum en een kabelbaan naar Monte, een andere bekende trekpleister.

Met de hond op vakantie naar Madeira.

Madeira is een vakantieland voor natuurliefhebbers. Het is zeker wel mogelijk de hond mee op vakantie te nemen in dit Bloemeneiland. Als je echter met meerdere honden op vakantie wilt gaan, is Madeira wat minder geschikt omdat in de meeste vakantiehuizen, villa’s en appartementen slechts één hond is toegestaan.  Met de hond op vakantie gaan is met name aantrekkelijk aan de kust en in het binnenland. Daar vind je veel ruimte, natuur en mogelijkheden om met de hond te wandelen.

 

Het binnenland van Madeira

Vakantie MadeiraSportief wandelen is een van de meest beoefende activiteiten op het eiland. Vooral het binnenland heeft bijzonder groene landschappen en bergen met vele wandelpaden. Uiteraard zijn er ook vele weggetjes te vinden die langs de kust lopen. Ontdek zo stap voor stap dit fraaie eiland beetje bij beetje. Beklim de Pico Ruivo met een hoogte van 1862 meter en bekijk de krater van een vulkaan die al sinds lange tijd niet meer actief is. Madeira is niet alleen een ecologische bestemming aan land, ook in het water kun je bijzondere dieren aantreffen. Het natuurreservaat Reserva Natural Parcial do Garajau is het enige zee reservaat van het land waar je in het heldere zeewater grote vissen kunt bekijken van wel twee meter lang. Een lust voor amateur-duikers.

Funchal

De gemoedelijke hoofdstad Funchal ligt in het zuiden van het eiland en is de grootste trekpleister van Madeira. Talloze smalle straatjes met fraaie huizen en kerken leiden je naar de mooiste plekjes. Vooral de Sé kathedraal uit de Middeleeuwen is zeer imposant. In de stad tref je overal ook veel posters aan van de voetballer Cristiano Ronaldo. Funchal is immers de geboorteplek van deze prof en daar zijn ze duidelijk trots op in de stad. Verse groente en fruit haal je in de markthallen en cultuur opsnuiven doe je in het Museu de Arte Sacra, gevestigd in het oud bisschoppelijk paleis. En sluit de dag af met een heerlijk ijsje en loop naar de klifachtige kust van waar uit je een prachtig uitzicht op zee hebt.