Vakantie Ardennen, tips en aanbiedingen.

De Ardennen is een bosrijk berggebied dat voor een groot deel door België loopt, maar ook in een deel van Luxemburg en Frankrijk te vinden is. De Ardennen liggen vrij dichtbij huis, maar toch is de omgeving van de Ardennen heel anders dan onze omgeving in Nederland. Door een vakantie Ardennen te boeken, kom je dan ook in een hele andere omgeving zonder hier ver voor te moeten reizen. De Ardennen, ook ideaal voor een vakantie met hond in huisje omheinde tuin. Het is er in ieder seizoen genieten.

De groene omgeving van de Ardennen

Ardennen vakantieDe Ardennen bestaat voor een groot deel uit ongerepte natuur. Talloze bossen, verschillende indrukwekkende heuvels en kleine stroomversnellingen: je vindt het allemaal in het bosrijke gebied. Ga je op vakantie Ardennen naar de Hoge Ardennen, dan kom je in aanraking met bergen tot wel 700 meter hoog. Het is dan ook niet moeilijk om een natuurhuisje in de Ardennen te huren. Bijna alles huisjes en chalets Ardennen liggen midden in de natuur.

Ga je op vakantie Ardennen naar de Lage Ardennen, dan omgeef je je met iets lagere bergen. De toppen van de bergen in de Lage Ardennen komen niet hoger dan 500 meter, maar zijn alsnog zeker de moeite waard om te beklimmen tijdens een ontspannen wandeltocht.

Veel buitenactiviteiten in de Ardennen mogelijk.

De omgeving van de Ardennen is uitermate geschikt voor het ondernemen van diverse buitenactiviteiten en sporten tijdens je vakantie Ardennen, waaronder wandelen, fietsen, mountainbiken, bergbeklimmen en ga zo maar door. Vandaar dat veel scholen hun schoolkamp in de Ardennen organiseren.
Ben je wat minder sportief, dan kun je je ook prima vermaken in de bosrijke omgeving van de Ardennen. In het gebied vind je namelijk ook vele prachtige kastelen, grotten en leuke dorpjes, die je tijdens jouw vakantie Ardennen stuk voor stuk kunt verkennen. Je zal je dan ook niet vervelen in de Ardennen, aangezien er in dit gebied meer dan genoeg te doen, te zien en te beleven is.

Een groot vakantiehuis in de Ardennen huren.

Als je met familie of vrienden een weekendje Ardennen wilt boeken en op een leuke plek wilt overnachten, zal je een groot vakantiehuis Ardennen moeten huren. Een 12 persoons vakantiehuis Ardennen met 6, 7 of 8 slaapkamers, bijvoorbeeld. In de Ardennen vind je volop grote vakantiehuizen en groepsaccommodaties. Ook huisjes midden in het bos, aan een meer of op een heuvel. Je kunt er zelfs een groepsaccommodatie België 20 personen huren. Kortom, de Ardennen zijn het ideale decor voor een familieweekend of vriendenweekend met een grote groep. Er zijn ook natuur vakantiehuisjes met meer dan 10 slaapkamers te huur.

De cultuur van de Ardennen

Vakantie ArdennenDe Ardennen werden al rond 700 jaar voor Christus bewoond, maar de meeste sporen van deze tijd zijn helaas al helemaal uitgewist. Ook zie je niet meer veel van de Romeinse tijd in de omgeving terug, simpelweg omdat de Ardennen in een vrij ruig natuurgebied liggen en bepaalde overblijfselen van vroeger hier minder goed bewaard blijven.

Wat je wel duidelijk terugziet in de vele dorpjes die in de Ardennen liggen, zijn de invloeden van de Middeleeuwen. Niet alleen de architectuur van de dorpjes lijkt nog wel een beetje op de architectuur van deze tijd, zelfs de keuken lijkt nog een beetje op de Middeleeuwse keuken. Zo wordt er in de Ardennen veel met wild gekookt, net zoals vroeger in de Middeleeuwen het geval was.

Wellness vakantiehuizen in de Ardennen.

De Ardennen zijn niet alleen het gebied voor een groene of actieve vakantie. Het is ook het gebied met de meeste wellness vakantieverblijven. Als je een vakantiehuis met jacuzzi in België wil huren, is de kans groot dat je dit in dit gebied vindt. Ook voor een villa in de Ardennen met jacuzzi in de tuin. Vakantie in de Ardennen vieren, is relaxen. Een huisje met jacuzzi, hottub of privé sauna? In de Ardennen is alles mogelijk.

Een vakantie Ardennen goedkoper boeken: hoe krijg je korting?

De beste manier om een vakantie Ardennen met korting te boeken, is door je vakantie zo vroeg mogelijk te organiseren of juist een last minute te boeken. Bij het zo vroeg mogelijk boeken van je vakantie Ardennen, krijg je doorgaans vroegboekkorting. Boek je jouw vakantie Ardennen juist zo laat mogelijk, dan krijg je last minute korting. Een last minute vakantiehuis Ardennen kan de manier zijn om goedkoop op vakantie te kunnen gaan. Beide kortingen kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s op de totale reis, wat het extra vroeg of extra laat boeken van een vakantie zeker interessant maakt. Hoe vroeger of hoe later je jouw vakantie Ardennen boekt, des te meer korting je krijgt op de reis.