Waarom een vakantie Japan? Lees her hier. Het land van de rijzende zon biedt een unieke samenleving, een rijke kunst en cultuur, eeuwenoude tempels en hypermoderne gebouwen. Ga mee op reis door een fascinerend land met vele contrasten en ontdek Japan zoals nooit te voren.

Tokyo bezoeken tijdens je vakantie Japan

Japan vakantieEr valt zoveel te zien en te beleven tijdens je vakantie Japan, waardoor veel bezoekers op een gegeven moment sprakeloos zijn. Neem nu bijvoorbeeld Tokyo, de grootste metropool van de wereld, waar per dag maar liefst zeven miljoen mensen de trein in stappen, waar het hoogste stadhuis ter wereld staat en waar minstens elke lente tien miljoenen toeristen de parken met roze bloesem bezoeken. De Japanse hoofdstad heeft als een van de weinige steden per wereld meer dan tweehonderd restaurants met een Michelin ster, het is dus overbodig om te zeggen dat je er dus ook heerlijk kunt eten.

Ontdek de technologische architectuur in de stad zoals het gebouw van het Fuji televisie hoofdkwartier met zilverkleurige bol, vanwaar uit je een voortreffelijk uitzicht hebt over de stad. Of vind het Sony gebouw waar je gratis Playstation kunt spelen en de nieuwste gadgets en snufjes kunt uitproberen en kopen. Je moet er even geduld voor hebben om er te komen. Een vlucht naar Tokyo duurt bijna twaalf uur duurt, maar het is zeker de moeite waard is.

Nationale parken

Vakantie JapanHet mooie van Japan is dat je van de ene wereld naar een totaal andere wereld kunt stappen zonder al te ver te reizen. Op minder dan honderd kilometer van Tokyo ligt bijvoorbeeld het Nationale Park Fuji-Hakone-Izu. Zo zit je in een megadrukke stad en zo sta je ineens in een bijna hemels natuurgebied waar de rust domineert met kleurrijke bloemen, hotsprings, grotten en de heilige berg Mount Fuji. De slapende vulkaan van bijna vier kilometer hoog biedt een geweldig schouwspel en je kunt er heerlijk wandelen in de valleien en wouden met veel planten. Vergeet tijdens je vakantie Japan niet een boottocht te maken over het kalme Ashinokomeer van waar je een goed zicht hebt op Mount Fuji. Japan kent ongeveer zo’n honderd nationale parken, een ongelooflijk aantal met een natuurschoon die ongeëvenaard zijn. Alle parken hebben hun eigen kenmerken en flora en fauna en prachtige routes.

Sumo en Kimono’s

Japan is ook het land van het sumo worstelen. Verschillende keren per jaar worden er professionele sumo-tournooien georganiseerd in Tokyo, Osaka, Aichi en Fukuoka. Trakteer jezelf op zo’n geweldig evenement en als je de tijd hebt, bezoek dan het Sumo Museum in Tokyo. Het traditioneel kledingstuk van Japan is natuurlijk de zijden kimono. Zelf deze typisch dracht passen of meenemen naar huis? In Tokyo en Osaka kun je makkelijk en goedkoop in een van de vele winkeltjes een traditionele kimono scoren. Altijd leuk voor het thuisfront.

Geen luxe bungalows met jacuzzi.

Als je een reis naar Japan boekt, doe je dat vooral vanwege de bijzondere cultuur, prachtige mensen, ongelooflijke mooie natuur en wereldsteden zoals Tokyo en Osaka.  Verwacht in Japan geen luxe bungalows met jacuzzi of villa’s met privé zwembad. Japan is een land voor een verre rondreis en culturele vakantie.  Het is een land om lief te hebben en te ontdekken.

Osaka

Osaka een andere Japanse metropool die je niet mag missen. Deze tweede grootste stad van Japan heeft ook enkele grote trekpleisters die garant staan voor veel plezier en verrijking. Het grootste aquarium ter wereld met walvishaaien en de grootste reuzenkrab is er een van. Verder vind je in Osaka ook nog de Shitennoji-tempel, één van de oudste actieve tempels van Japan.