Utrechtse heuvelrug

Huisje in bos Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug

Een huisje in het bos huren op de Utrechtse Heuvelrug? In deze blog geven we je tips en informatie. Niet alleen over de omgeving maar ook omtrent de unieke flora en fauna. Dit Nationale park met zijn grafheuvels en uitgestrekte bossen, is het domein van talloze bijzondere dieren. Als je een huisje in de omgeving van de loof- en naaldbossen huurt, is de kans aanwezig dat je in contact komt met een boommarter of eekhoorn. En als je een huisje midden in het bos weet te huren en vroeg op staat, kom je ongetwijfeld meer bijzondere dieren tegen.

Utrechtse heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is ruim zesduizend hectare groot.

In de provincie Utrecht kan men genieten van het natuurrijke gebied de Utrechtse Heuvelrug. Het gebied loopt door vrijwel de gehele provincie en is dan ook op vele plekken te betreden. Zeker in de omgeving van het pittoreske Naarden kan men een fijne tijd beleven. De Utrechtse Heuvelrug is ruim zesduizend hectare groot en beschikt over meerdere soorten landschappen. Wandel een deel door het bosrijke gebied of kom tot rust bij het heide landschap. Er zijn op de Utrechtse Heuvelrug diverse leuke overnachtingsplekken te vinden. Je kan overnachten in een prachtig huisje of op één van de gezellige campings. Wie een huisje in de natuur wil boeken, vindt deze zeker in dit unieke natuurgebied.

Natuurgebied Utrechtse Heuvelrug

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug bestaat al sinds 2003. Het gebied werd tien jaar later echter nog enorm uitgebreid. Het grootste deel van het natuurpark bestaat uit bosgebied. Je komt zowel naaldbossen als loofbossen tegen tijdens jouw vakantie. Verschillende soorten bomen kan je bewonderen, waaronder eikenbomen, berkenbomen en diverse spar soorten. Het mag ook geen verrassing zijn dat je allerlei soorten vogels kan spotten op de Utrechtse Heuvelrug. Bekende en unieke vogels zoals de kruisbek en de kuifmees kan je van dichtbij bekijken. De spechten komen ook traditiegetrouw naar het Nederlandse natuurgebied in de provincie Utrecht. Boek een huisje in Doorn en ontdek het natuurschoon.

Onderkomen voor vele zoogdieren

Naast de vogels is het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ook het onderkomen van diverse zoogdieren. De dassen, eekhoorns en de konijnen verblijven in het gebied. Echter is de kans klein dat jij de dassen zal spotten, aangezien het nachtdieren zijn. Je kan wel gaan zoeken naar de zeldzame boommarter. Overigens zijn er ook ringslangen gevestigd in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Activiteiten op de Utrechtse Heuvelrug

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is ook erg geliefd onder de recreanten. Vooral wandelaars, fietsers en paardrijders komen maar als te graag naar het immens grote Nederlandse natuurgebied. Er zijn speciale wandelroutes en fietsroutes aangelegd in de omgeving van Maarn, waaronder voor mountainbikers. De meeste routes lopen langs de bekende dorpjes in de omgeving, aangezien het centrale deel van het park bestemd is voor de dieren. Ieder jaar mag het park ruim één miljoen bezoekers verwelkomen. Er zijn speciale entreeplaatsen gecreëerd, zodat het park in de gaten kan houden hoeveel bezoekers er op dat moment aanwezig zijn. De entreeplekken zijn te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Parkeren kan uitsluitend op de daarvoor bestemde parkeerterreinen aan de rand van het Nationaal Park.

Wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een populair park onder de fanatieke wandelaars. Er zijn tientallen wandelroutes beschikbaar, waardoor je iedere keer weer opnieuw verrast kan worden door het natuurrijke gebied. Daarnaast is het leuk om ook in de winterperiode een wandeling te maken, aangezien alles er dan weer anders uitziet. Wandelen kan over speciale klompenpaden, maar ook onverharde wegen. Het is daarom slim om goede wandelschoenen aan te trekken. De stiltegebieden zijn eveneens een aanrader. Je kan op de site van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug meer te weten komen over de wandelroutes.

Lokaal Heuvelrugbiertje

Liefhebbers van een goed koud glas bier moeten beslist eens een Heuvelrugbiertje aanschaffen. De lokale bier is bedacht door de brouwerij ‘De Leckere’. Het blond biertje is verkrijgbaar op diverse bekende punten nabij het Nationaal Park, bijvoorbeeld bij Proefland in Maarn en het Leersums Kaashuis. Als je een Heuvelrugbiertje koopt dan steun jij het natuurpark financieel, aangezien een groot deel van de omzet naar het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug gaat. De brouwerij gebruikt voor het biertje het water van het natuurgebied. Het is overigens ook een leuk cadeautje!

Huisje huren op vakantiepark in bos Utrechtse Heuvelrug

Op de Utrechtse Heuvelrug zijn er 12 vakantieparken te vinden. Al deze vakantieparken liggen midden in de natuur en meestal in de bossen. Je kan overnachten bij Europarcs, Vakantiepark Bonte Vlucht of de Zeven Linden. Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. De vakantieparken bieden ook veel vermaak voor de kinderen. Je kan ook overnachten in een B&B, een hotel of op een gezellige camping. Echter is het huren van een huisje een luxere optie. De luxe vakantiehuisjes op de Utrechtse Heuvelrug beschikken over moderne faciliteiten en zijn vaak goed gelegen. Het is de ideale uitvalsbasis voor een mooie wandeling of een fietstocht door de beeldschone natuur. De huisjes op dit Nationale Park bieden ook vermaak, aangezien de meeste vakantieparken beschikken over een zwembad en andere leuke activiteiten. Je kunt op zo een park ook een huisje met privé sauna huren.

Particulier huisje in het bos huren

Het huren van een particulier vakantiehuisje in het bos heeft voordelen en nadelen ten opzichte van een bungalow of vakantiewoning op een vakantiepark. Als je bijvoorbeeld een huisje midden in het bos wilt huren en gesteld bent op privacy en rust, is een particulier natuurhuisje aantrekkelijker dan een accommodatie op een park. Anderzijds, een accommodatie op een vakantiepark biedt weer meer faciliteiten. Aan jou de keuze waar je een huisje midden in de natuur boekt. Park of particuliere huisje, het is in deze uniek gelegen bossen geweldig.
Bekende plaatsen.
Enkele bekende plaatsen zijn Doorn, Maarn, Leersum en Amerongen.