natuur van Drenthe

mooiste natuurgebieden van Drenthe

Vind hier de mooiste natuurgebieden van Drenthe

Met de hond op vakantie en op zoek naar mooie natuurgebieden Drenthe? Wij hebben de mooiste natuurgebieden van Drenthe voor je op een rij gezet. Voor een vakantie met hond, weekendje weg of wandelvakantie.

Vakantieparken met hond Drenthe in natuurgebieden.

Op zoek naar een vakantiepark met hond in een natuurgebied Drenthe? In het Drents Friese-Wold kan je een heerlijke vakantie met de hond boeken. In dit natuurgebied vind je diverse parken waar honden welkom zijn. Hieronder lees je meer over het Drents-Friese Wold en de mogelijkheid om met de hond op vakantie te gaan en te verblijven in een vakantiepark met hond Drenthe. Hier vind je meer natuurgebieden en bossen in Drenthe.

Het Nationaal Park Dwingelderveld

Het Nationaal Park Dwingelderveld is een gebied van bijna 4000 hectare groot. Het is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Je vind hier diverse parken in de natuur waar honden welkom zijn. Het park biedt vele wandelmogelijkheden, ook met de hond. Ook een vakantie met hond en kinderen is leuk. Voor kinderen is er de speeltuin van OERR. In het wilgenhuttendorp kunnen kinderen spelen en zich helemaal uitleven.. In de zomer is het genieten in de Die waterplas maakt het ook extra leuk voor de hond. Honden kunnen in bepaalde gedeelten van dit unieke natuurgebied loslopen. En juist die losloopgebieden maken een vakantie met hond Drenthe zo leuk. Je kunt een vakantie met hond op een vakantiepark in deze bosrijke omgeving huren.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Als je op zoek bent naar een echt honden vakantiepark in Drenthe moet je bij het Nationaal Park Drents-Friese Wold zijn. Dit grote natuurpark is na de Hoge Veluwe het grootste natuurpark met aangesloten bos. Je vindt hier bijna 7000 hectare bos, heiden en stuifzand. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is zéér populair bij hondenbezitters. Dat is tegelijk de reden waarom je er zoveel vakantiehuisjes met hond vindt en vakantieparken waar honden welkom zijn. In het plaatsje Wateren vind je Landal bungalowpark Hunerwold State. Dat is en echt vakantiepark met hond. Op dit unieke vakantiepark midden in de bossen vind je hondenbungalows met omheinde tuin. Een ideale locatie voor een vakantie met de hond in het mooie Drenthe.

Bosgebied Hollandsche Veld

Als mensen de mooiste natuurgebieden van Drenthe opsommen, kom je niet snel uit bij de bossen van het Hollandsche Veld. Toch zijn deze bossen de moeite waard om er vakantie te vieren en zeker een vakantie met de hond. Je vindt in dit bos in Drenthe bossen en zandverstuivingen. Daarnaast vind je er dennenbomen, eikenbomen en jeneverbesstruiken. In dit gebied kan je heerlijk wandelen met honden. Honden zijn toegestaan, als ze maar aangelijnd blijven. In de zomer is Zwemplas Schoonhoven een aanrader. Daarnaast vind je in de directe omgeving een zwemvijver voor honden en dat maakt een honden vakantie Drenthe nog leuker.

Huisje in het bos in Drenthe huren

Als je een vakantie met hond Drenthe wilt vieren, kan je kiezen voor een verblijf op een vakantiepark met hond Drenthe maar je kun ook kiezen voor een verblijf in een huisje in het bos. Indien je kiest voor een vakantie in een huisje in het bos Drenthe, heb je ook weer verschillende keuze mogelijkheden. Wat dacht je van een huisje in het bos met open haard of hottub? Een huisje in het bos met jacuzzi huren, is nog leuker. Als je kiest voor een verblijf op een vakantiepark met hond, kies dan voor een hondenbungalow met omheinde tuin.

Over ons

Vakantienet.nl schrijft over de meest uiteenlopende onderwerpen op het gebied van reizen en vakanties. Wellness reizen, honden vakanties, groepsreizen en verre reizen zijn hierbij favoriet. We schrijven echter ook over last minute vakanties, wintersport reizen en single vakanties. Lees hier meer over ons.