De leukste wintersport vakanties

Op de weg naar de leukste wintersport vakanties.

Voor velen is de periode dat de pistes in Oostenrijk, Frankrijk, Tsjechië en andere wintersport vakantielanden weer geopend zijn, een hoogtepunt. Skiën door de besneeuwde pistes. Langlaufen tot je er bij neer valt, wintersport is genieten.  De leukste wintersport reizen zijn die waar je kunt skiën op je eigen niveau en waarbij je daarna heerlijk kunt relaxen. Voor de één betekent dat een ski vakantie Val Thorens, voor de ander een wintersport vakantie Tirol. Wat alle wintersport vakanties gemeen hebben is dat je afhankelijk ben van genoeg sneeuw. Dan hebben de skigebieden op grote hoogte een streepje voor. Hoe hoger een skipiste ligt, hoe groter de kans op verse sneeuw. Voorbeelden van skigebieden boven de 2000 meter hoogte zijn bijvoorbeeld Ischgl in Oostenrijk en Les Deux Alpes in Frankrijk. Als je hier een skivakantie boekt heb je een behoorlijke sneeuwzekerheid.

Last minute wintersport vakantie boeken.

Als je 100 % zeker wilt weten dat je een skivakantie kunt vieren in een skigebied met voldoende sneeuw, is het een optie je wintersport vakantie last minute te boeken. Je kunt dan per piste navragen wat de hoeveelheid sneeuw is én je profiteert van een aantrekkelijke last minute korting. Als je bijvoorbeeld een last minute skivakantie Zwitserland boekt, kan die korting wel oplopen tot 30 %. In principe kan je nog tot 5 dagen voor vertrek een last minute wintersport vakantie boeken. Als je geen gebruik maakt van vliegtuig of trein en met de eigen auto reist, kan je een wintersport chalet zelfs tot een dag voor vertrek boeken. Je moet dan wel binnen een dag naar je wintersport accommodatie rijden en dat kan alleen als je meer dan 10 uur achter elkaar achter het stuur kruipt of een wintersport bestemming dichter bij huis zoekt. Als er voldoende sneeuw gevallen is, kan Winterberg in Sauerland ook een aantrekkelijke wintersport bestemming zijn. Velen boeken rond kerstmis een last minute skivakantie Winterberg.

Leukste wintersport chalets voor groepen.

Als je met 6, 8, 10 of 12 personen een wintersport reis wilt boeken, komen er andere zaken om de hoek kijken als je in je eentje of met je partner op vakantie gaat. Zo moet je een wintersport chalet voor een groep zien te vinden en bij voorkeur eentje die direct aan de piste lig. Het boeken van een wintersport chalet voor een grote groep, kan je bij voorkeur niet last minute doen.  Zeker niet als je een wintersport chalet wilt boeken in Val Thorens, Winterberg, Ischgl of Les Deux Alpen. Wintersport accommodaties voor grote groepen van 8 personen of meer boek je bij voorkeur vroeg in het seizoen. Met wat geluk kan je dan ook profiteren van een vroegboekkorting. De leukste wintersport vakanties zijn die waarbij je ongedwongen kunt genieten van sneeuw, ijs en apres ski en waarbij je kunt verblijven in een geschikte accommodatie direct aan de skipiste.